17 April 2012

Majlis Pelancaran Proton Preve(16 April 2012) │ Kereta Yang Sangat Hensem ^_~

Assalamua'laikum..



Tak mampu untuk memiliki tak bermakna tak berhak untuk bercerita tentangnya untuk sama2 berkongsi kebanggaan terhadap kereta nasional kita kan..alooor..sedihnya intro..ahah..so snap2 gambar from tv screen pun jadi la kan..eh memang saya suka buat kerja macam ni lah..kerja yang rare kan..orang jarang nak buat..muahaha..


Lets take a look to our proud Preve..i love the name..gah semacam jer kan..tak nampak kampung sangat..kikiki..Preve means to prove..buktikan Malaysia boleh kah?:)


Preve..try it to beleive it.


Nampak macam gen2 pun ya kan..but he's still the most hensem one rite now lah..haha..






I love reddd!tak ada cabutan bertuah ke menang kereta ni?nak join..hahaha..


Senget benget dah this car fotografer teror sangat kan pakai henpon cik kiah jer snap..:))
oh nampak macam waja pulak kan?




abang2 angkat saya..hehehe..nyways warna putih ni yang paling cunggg!


peoplesss..ramainya..


Ni awards apa ni?sampai 5 stars rating tuh..hebat2..


Siapa nama beliau ni..betul ke Jean Alesi?ehee..tak clear lor..dia yang test drive and puji2 preve ni..cey..cey..cey..memangla puji kan..orang bayorr..keh3..




Time ni dia dok puji2 la pasal this car..and dia kata suka dengan logo proton tu..nampak macam sangat garang dia buat aksi tiger..teehee


This our Preve..:x



Actually biasalah kan..asal kereta proton jer ramai yang still tak puas hati..macam2 komen ada taw..just google yourself lah untuk baca..tapi sebagai rakyat Malaysia im still proud dengan keluaran terbaru proton ni..mostly orang lelaki lebih tahu la kan best ke tak kereta ni..tapi untuk yang tak tahu apa2 pasal kereta like me saya in love dengan design Preve ni..hehe..lain2 no komen lah..


Harga between 59k to 62k..berbaloi ke tidok?and some said tak berani beli kereta yang baru release ni kenapaaa?baca lah sendiri mana2 ya..hehe..oh well cikgu from putrajaya kalau tak silap adalah orang pertama yang booking kereta ni taw..wow!kereta baru..heee..


Siapa beli kereta ni sila inform saya n bawak saya jalan2..keh3..




19 comments:

SSfatihah said...

kalau awk beli, jgn lupa ajak sy naek eh...he3

Myra Jay said...

Memang cantik, dan harga pun boleh tahan jugak :)

Pen Biru said...

nak tunggu mpv proton yang baru..next year

Waqheh said...

harga bukan 59-62k tapi 65 - 75k daaaa...

Waqheh said...

hahaahaa gambar snap kat TV je yg xtahan tu keh3...

eda_ej said...

rmai yang kate kete ni cunn kan.. bile la nak merasa naik kete nih.. =D

Niza Romli said...

baru tadi akak ckp dgn abam nak tukar ambik Preve ni sbb rasa dah berkenan...tp dia senyap je. Huuu...

anakpakshaikh said...

cantiknya kete baru ni

mummY daniSha said...

ada org kata mcm kia forte eh?x tgk pun lg heee..sebelum preve ni kuar,rasa kete proton plg cantek gen2 hehee

Aishah Jahirah said...

tataw la kang cakap mahal...marah pulak proton...rega standard la kot..hik2 apapun xmampu la nak beli yana oi...

Prettywrite said...

Fatihah..
tak mungkin beli..tak mampu..haha

Prettywrite said...

K.Myra..
tu la pasal..cantik serba serbi..hehe

Prettywrite said...

K.PB..
owh..ada mpv baru nak release next year eyh..tp lambat lg..huhu

Prettywrite said...

Waqheh..
oo ya ker..silap info la tu..hehehe..
haha tu la snap kat tv takder kerja kan..keh3..

Prettywrite said...

K.Eda..
g test drive la k.eda baru ley merasa..hehe

Prettywrite said...

K.Niza..
hehe diam tanda tak setuju eyh?hehe

Prettywrite said...

Azura..
yup cantik kan..heee

Prettywrite said...

K.Mas..
tu la macam2 bentuk menyerupai dah keter nih..hehe..gen2 pun lawa..tp lepas gen2 banyak dah yang lawa..hi3..

Prettywrite said...

K.Aishah..
hehehe..ramai yang kata mahal jugak harga dia..taktawlah..takper tak mampu beli kita tumpang2 jerlah siapa yang beli nanti..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...