01 April 2012

Bomoh Siam

Assalamua'laikum..


Baru jer dapat tahu something tentang kisah 8 tahun lalu..hoh?dah lamanyaaa..tapi baru sekarang revealed?
someone told my sis about the other someone yang pernah berniat jahat to me nak 'bomoh siam' kan i..semata-mata nak suruh someone ni jauhkan diri dari saya..eeee..bencinya dengar..!benci lah kisah dulu2 ni..tiba2 ada yang ungkit balik..tapi kisah bomoh2 ni saya memang tak tahu apa2..saya cuma tahu kes bertumbuk, kes bilik disiplin, kes berhenti sekolah and kes sakit someone ni jer..the rest, memang tak tahu..last2 sekarang someone ni kata, akhirnya dia yang terkena sihir bomoh siam tu..sampai berubat merata..huhu..i knew pasal dia sakit tapi tak tahu pasal kena bomoh apa semua ni..aihhh..
Kalau boleh malas nak ingat balik tapi sebab tiba2 orang tu muncul and story cerita sebenar pulak..tapi tak tahu nak percaya ke tak..tapi memang dia sakit..huhu
Kisah paling teruk berlaku time form 5 dulu..these boys bergaduh, bertumbuk dekat garaj motor sebab saya?ahaha..lucu pun ada..masa ni kecohlah 1 sekolah sampai naik bilik disiplin..aiyaaa..kenapa lah bungukss sangat zaman budak2 ni ah?sekarang ni takder pulak orang nak bertumbuk bagai sebab saya?hahaha..
Hurmmm but at the same time pun kesian dengan dia..sebab sakit tu, masa depan dia semua hancur..good looking guy..tapi sayang seribu kali sayang lah kan..dah takdir..i feel so lucky atas semua yang berlaku ni..ada orang yang willing to protect me..tapi everything dah berlalu..hope kehidupan dia akan lebih baik selepas ni..
tak boleh nak tq apa semua sebab family memang against lah pasal ni dulu..so memang semua ni cinta monyet..tapi yang scary version punya!hahah..tak pasal2 timbul masalah lain pulak nanti kalau contact kan..huuu..ya Allah jauhkanlah aku dari mereka semua2 ni..aameen~

6 comments:

faiz fakhirin said...

fuyyyooo...oram soho zmn skoloh nih...jadi rebutey nah...hahahah

Niza Romli said...

Syukur, yana tak kena kan. Org dl, org skrg sama je...tak puashati jumpa bomoh. senang je diorg pikir. tak tahu dosa pahala.

Prettywrite said...

paih..
hahaha..nebing ngat!!


k.niza..
memang la kak..mungkin dah terbiasa dngn kehidupan dia yg macam tu..mmg kurg ajar sgt lah dia tu musnahkan idup org lain..!

Hani Syahani said...

wah budak gleme ni kt skola dulu !! nk sign....hehe

ooo sampai tahap nk bomoh x leh blah dik, isk nauzubillahiminzalik...

Prettywrite said...

k.hani..
ahahhaha..takdok maknanya aih gleme..tu budak2 laki kurg kasih syg tu semer..haha
tu lah kak..tak terpk pun org sampai nak buat mcm tu..huhu

Onitsuka_hana said...

skrang da lg ka bomoh2 nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...