23 April 2012

Google Plus equals to Facebook

Assalamua'laikum..


Selama ni saya dok tertanya2 jer apa fungsi google plus nih?ada beberapa blogger yang pakai benda ni..saya tak faham fungsinya..sebelum ni saya marah2 la jugak..haha..sebab melambatkan proses bw..tapi dah lama2 baru saya godek sikit2 benda ni..kalo takder kebaikan takkan orang buat kan..


So tadi entah macamana boleh nak ping entry kat g+1 tu kan?sekali masuk ke google plus pulak..oo kena setting dulu rupanya..so buatlah..boh gambar and add friends..lepas tu belah atas tu siap ada notifications..chat box pun ada..hurm..interesting..ada timeline macam fb pun ya jugak..boleh upload photos semua..haha sebijik okeh!tapi saya rasa this one lebih global lah..tak nampak macam budak2 sangat..


Tapi still blurr lah nak post apa2 semua kat celah mana tak tahu..still kena belajar..boleh komen2 macam fb jugak eyh?haha..bukan main delete fb rupanya nak 'saing' dengan google plus..kui3..tapi this one is good lah for blogger..circles semua tu masih tak tahu fungsinya..belajarlah yana oii..:p


Hurm..interesting rupanya benda yang kita tak suka ni..:))..siapa ada google plus add lah saya..boleh ke gitu?haha tak tahu..nak letak profile pun tak tahu macamana..tapi overall macam ni lah printscreen profile tuh..

Budak baru belajar..kikiki..


K lah nak siap2 balik..k.ujie, k.aisyah, k.ema, k.hani, k.fara, jedi, a.kazman&k.sue..alhamdulillah encik tu tak datang pun harini..hahaha..legaaa..;)

16 comments:

Niza Romli said...

akk pun ado g+ ni..
eh, macam kepala akk je tuh! hahaha

mummY daniSha said...

akak x taula google + ni...nanti yana dah expert leh buat entry pasal ni erkk hehe..mcm dah ada akaun tp x tauuuuu!ahahaha

Hani Syahani said...

hah! ahkak dah hagak dah Yana!confirm xdtg punye..hahahahah

ooo google+ camtu ae, lum try lah Yana..nti kalo ahkak tere tahap gaban kite jadik pren ae..hehehehe

Izan Ishak said...

kak izan pun ada g+ ni yana.. add lah ye... hmm.. tapi kurang rajinlah nak ping entry, masih rajin ping kat FB je.

CaDLyNN said...

dah add yna! yeay!

aimie amalina said...

hehehhe
camat br google ++ :))

Woofer Storm said...

untunglah ada google+,hehee

#comel je gmbar peace tu sis..hehee slmt mlm^^

Ahmad Saufe said...

wow g+ la pulop..haha

MamaEma said...

akak pun ada buat..tapi tak layan sangat...heheheh.

legalah orang tu tak jadi datangkan

Pok Amai-Amai said...

Sy pun tatau ape fungsi Google+. FB pun dah lame tak lyn.

Tak dtg ke? Alhamdulillah! Doa awak diperkenanlah syg...

=D

Rai said...

alamak..tertinggal keretapi..siapa yang tak datang..pecita ni.. haha..

akak ada acc google plus..tapi tak reti guna..haha..

Ujie said...

patut le smlm dok add akak ya..haha..
akak pun tak tau sgt psl benda ni, blm terbuka ati nak cari tau lagi.

*berkat doa kwn2..selamatla yna org tu tak dtg!

Aishah Jahirah said...

legalah encik tu xjd datang...fuh tarik nafas...akak dah g+ yana..:)
dulu profile g+ lain,sekarang dah macam fesbuk timeline je, ada cover...

Nisa said...

Ah, seriously. I just made an account there, dah siap letak gambar yang comel bagai but I'm still confused! I can't see myself staying with Google+ for a long time.

faiz fakhirin said...

gonih sedak na...mcm2 ado..berito cepat...pah semo bendo buleh control...kalu fb tmpt baco org luah perasae, sini kiro tmpt menelaah pelajare..hahahaa

Myra Jay said...

MJ pun tak berapa reti jugak G+ ni, tp ramai yg kata best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...