05 April 2012

Kelantan vs Arema (3-0) hew2..:p

Assalamua'laikum..



Tu dia mood bola dia mae balik dah..haha..semalam tak tahu pun ada bola..tukar2 channel tiba2 nampak KEL vs AREMA..eh?eh?kelate la male ni..dahh..conquer terus ar tv..hihi..yang AFC Cup tu rupanya..tak kisahla layan jer..asalkan Kelantan..:))




Gol pertama pusingan pertama dijaringkan oleh Ghaddar..buat yang tak tahu dia ni pemain import tapi alahaii..sweet okeh..:)..lepas score pegi luar padang sapu2 baju lepas tu senyum jer kat camera..ahaks!gol ke 2 sparuh masa ke 2 Ghadar jugak score hasil sepakan sudut Piya..sekali dia tanduk jer..yeayyy!dah 2-0..






Minit ke 72 Ghaddar kena kad kuning sebab jatuh tergolek kat dalam kotak penalti masa elok2 dok bawak bola..dah pengadil ingat dia saja jatuhkan diri untuk dapat penalti kan..even Ghadar nafikan yang ada orang tarik seluar dia..sekali playback a'ah memang ya pemain Arema tu tarik seluar dia..kuang ajo nya!dush pengadil sekali!!


Minit 74 Indra masuk ganti Nurul Azwan Roya..minit 81 sepakan tajam Indra ke pintu gol..weewiit..haha tapi sayang lor direct to keeper la pulak..minit 83 Daudsu keluar tukar dengan Shahrul..ok saper tu?pemain baru kot tak kenal..:>


Wallaaaa..minit 85 Mat Chah ku tangkap bola sampai berguling2..ahaks!addoooii..mantop ler Shahrizan..jatuh centa sudah..hahaha..


And minit 85 jugak kot Ghaddarrrrr jugak score gol ke 3 Kelatammmm!yeaaay!akhirnya dia berjaya buat hatric..ok apa tu?ikut jerlah pengulas kata..maksudnya direct tiga gol kot..kui3..masa ni gumbiranya usah kata ler kan..tapi just boleh gelepar2 kaki n tepuk2 tangan jer sebab ma tak bagi sorak2 sangat anak dara..ahah..taw anak dia caner..kena kawal sokmo..:p


Minit 91 Ghaddar keluar tukar ngan Nazlin..tak kenal but not bad..;)..dah boleh keluar la kan..dah penat la konon2 nya tu sambil lengah2 masa..haha..


Akhirnya Kelantan menang 3-0 tewaskan Arema kelab dari Indonesia..hewhewhew..nanti second round kat Indonesia la pulak..abes ar diaorang ganyang abes-abesan punyalaaa..hehehe..


Owh jersi baru Kelantan pakai semalam sangat hensem!;) tapi seluar diorang tu macam tak kena sebab warna hitam..kena memang rules AFC kena pakai hitam?huhu..mula2 ingat diarong ni pakai legging ke apa semua kan macam eh dah tutup aurat ke semua player Kelantan?sekali  tengok lutut seppa gok..hahaha..free jer dosa..uhuh..


Tapi dok care ke lutut deme pung sibuk nak tengok Mat Chah jah..comel macam baby pakai jersi semua putih merah sikit..hihih..pah mano Apek tak dok napok lamo?takperlah bia jerla Sharizan jadi keeper Kelate..dia pun not bad dari segi prestasi dan jugak rupa..hahaha..comel2 ore Klate nih..:))

8 comments:

Kazman / Sue said...

haaa3x... boleh jadi pengulas sukan yang berjayaaa...

mummY daniSha said...

hahaha....bole try apply jadik pengulas sukan wanita...ade ke?heee

Pok Amai-Amai said...

Tu dia.....penyokong The Red Warriors!

SuteraUngu said...

smaknyoo shahrizan akuu..hahaha

Nisa Greennnpanda said...

whoa..
mmg lyan benor la yna ngan bola ye, hehe.. XD

rndu kat yna... ^_^ sori lame xjenguk sni..

Hani Syahani said...

amboiiii.....syiok betol dgn bola!!! hahahahaha, bgus2 smgt patriotik canggini yang diperlukan!!! hehehe

faiz fakhirin said...

GOMO kelate GOMO....yak boktey...buleh jadi penulis TRW nih..hehehe

Aishah Jahirah said...

yee gol...haha bukan ikut bola pun akak ni....ala yana line internet akak lambat tu senyap je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...