08 April 2012

Stress!Diari Kemarin.

Assalamua'laikum..


7/4/2012-11.05am


Baru siap pra L keta dengan cikgu Saari..betul ke nama dia Saari tahla..sebab dalam kertas cikgu Saari pakai kereta plate lain..semalam guna plate lain..ahah..ikut ah..tapi ya Allah stress nya belajar dengan dia..asek kena perli jer aku..


Nasib baik kejap jer dia buat..kejap2 pon dekat sejam gok la..hohoh..dia stress kot aku dop pandai kawal stereng keta..hahaha..padahal dia tak tahu aku lagi lah serabut giler dah dok ngan dia dalam keta tuh..dahla pusing2 stereng, tukar gear sumer sapa kena sentuh tangan orang sokmo..huh benci lah aku!lepas ni kena pakai sarung tangan ah..bahaya kot sebab nak belajar keta jer dapat dosa free2..aishh!


Tapi ok lah at least semalam tercatat sejarah aku pandai dah imbang klac n masuk gear 1,2..hok tu jerlah semalam..pahtu reverse..pahtu free gear..tapi aku masih blurrr kadang2 nok masuk gear 1 tak ingat tekam klac..sekali krohhhhh bunyi ketow..hak3..cikgu maroh aku..cis!


Normal ah tu cikgu aku tak pernoh pun bawak keta sebelum ni..orang lain hok biasa bawak pung kadang tak ingat gop..apo lah cikgu..


Tapi gano2 pung aku tetap terima kasih kat cikgu walaupun dia garang dan suka perli aku tahap mencekik kaw2 punya n dia kata aku ni lemoh kawal stereng..hahaha..tapi sebab dia lah aku tahu cara nak drive walaupun macam ular kena palu..hakss..cikgu lah orang ptama ngajar saya bawak keta..hoho


Sekaram aku sangat2 takot nak belajar keta dan jugak motor..lalala..matila haku..tak pandai kawal stereng..tak pandai tengok kiri kanan pun main redah jer jalan..kah3..eeeeeee bengangnyaa!ingatkan syok ar bawak keta..aiyyoo wa manyak takuiiit ooo..tapi takperlah ku percaya ada cinta..hahaha..dush!

7 comments:

faiz fakhirin said...

howk haloshhh..guano tu mekkk,...narap pegey stereng abih kabur mato, getar palo lutut..keno g mandi bungo nih...ahahaha

mummY daniSha said...

heee...teringat masa belaja kete dulu..org yg ajar tu giler2...bole die suruh masuk gear 5 bawak laju2...x penah dibuat org hahaa

Niza Romli said...

hehe...mula2 memang camtu yana..dah mmg kita tak pernah bawak keta sebelum ni kan tapi bila dah lama2 dah terer sikit...gila stereng jadinya...hehe. Cikgu tu pun..tak patutlah buat gitu.

eLLa n aLia said...

haha, gudluck.. ella pun ambik lesen pun.. anyway, ella first time ni ke sini.. suka ayat kat header awak.. hehe..

ella nak ajak awak ni, kat sinikempen mialiana

CTK said...

waaaa...ct jadi takot plop nok amek lesen....doh la xpenoh bowok, nti mesti keno maroh sopmo...uwaaaaa

SSfatihah said...

mula2 je tu, lama2 nti okla...sonok tau biler da pdai...chaiyok2...sy dl pedulik la cikgu nk kata apa, wat pekak je...biler test dgn jpj, amek ko kurang 1 marks je nk dpt full marks...ha3...tkejut beruk cikgu tu...good luck sis!

eLL said...

krohhhhhhhhh bunyi. haha. klakar la.

teringat kisah dulu-dulu belajar keta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...