03 April 2012

Needs Each Other

Assalamua'laikum..



Happiness needs sadness.
Success needs failure.
Benevolence needs evil.
Love needs hatred.
Victory needs defeat.
Pleasure needs pain.




I need all yang kat depan tu jer..kat belakang2 tu taknak dah!serik!semua dah rasa!haha..tapi the most important thing yang diperlukan sekali dalam hidup ni adalah keluarga!yes family..my family!tanpa family tak tahulah apa jadi dengan saya..hanyuuuut jadi apa pun tak tahu lah dengan macam2 dah jadi..family yang support everything..if i said nak buat ini then family tak bangkang..they all tanya pulak apa plan seterusnya?kalau buat macam ni macamana?kita bincang2..itulah my family!gaduh harini esok dah baik..haha..gaduh jugak ok..most of the time sebab salah faham jer..:p


Sadness, failure, evil, hatred, defeat, pain semuaaaaa ni i can overcome dengan adanya family behind me!and you..yes you..you yang concern about me..you yang happy bila i happy..you yang sedih bila i sedih..you are one of my family members too!:)


Allah selalu memberi tapi kita ni hamba yang lemah..tak sedar nikmatNya..bila dah terhantuk barulah nak terngadah..

4 comments:

misya said...

alhamdulillah ada family yang menyokong yana.segala kepahitan,keperitan yang dah berlaku tu jadikan sebagai satu pengajaran pada kita agar lebih tabah mengharungi hidup.

Izan Ishak said...

syukur sangat2 bila ada family yg supportive time dalam kesusahan / kesedihan...

faiz fakhirin said...

hok peting keno hepi sokmo...g duk celoh bukit mano pom, janji hepiiii

Rai Ourkizuna said...

dulu dulu masa kecik belajar berjalan..jatuh dulu kan baru boleh jalan...

masa belajar bawak basikal pun.. jatuh dulu baru boleh jalan kan..

kita tak berjaya bukan sebab kita ni seorang yang gagal atau sesuatu perkara tu impossible..tapi sebab kita berhenti mencuba..

samalah dengan perkara lain dalam dunia ni pun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...