03 April 2012

Sekuntum Mawar Merah Sebuah Puisi

Assalamua'laikum..



Pernah dapat bunga tak?tak kiralah bunga betul ke bunga tak betul ker..ahah ada?kalau tanya saya balik, rasanya saya pernah dapat kot..masa sekolah2 dulu..ada orang bagi bunga kertas yang dia petik dalam kawasan sekolah..hehe..kira macam tak pernah dapat la jugak kan?haaaa..


Haritu Joja pergi majlis konvo sepupu dia dekat Politeknik Kok Lanas..lepas tu dia kata jelousnya tengok orang dapat bunga..tak pernah pun dapat bunga..oloh2..sian la dia..heheee..


Nak bunga kan?
Nah!



A red rose for you!:))


Curik kejap bunga mati kat depan table ni..hehehe..tapi memang best kan kalau tiba2 tengah kerja ada orang hantar bunga kan..ololor..sweetnya angan2..hahaha..masa konvo dulu dapat bear2 jer..tuh pun berebut dengan anak buah..adehh..



::Happiness held is the seed;happiness shared is the flower:::x :x :x
_John Harrigan

10 comments:

deno said...

deno pernah dapat bunga... biasa kalau masuk spital, kaklong atau kakak2 deno yang lain mesti bawak bunga.. :)

Hani Syahani said...

haah kan dik, tetibe jek, dingdung...ha boleh jumpe Prettywrite, ha ni ada sejambak bunga kiriman dr secret admire awk...wah!! 24 kuntum gitu!!
konfom keluar ofis je jln pon control je, rase mcm ade org tgk kite...hahahahah!!!

Anisa Hang Tuah said...

cute =)

mummY daniSha said...

kalau nama perempuan mesti suke org bg bunge kan..hubby x romantik tp tang bunge tu die tetap bgla time annV je pun heeee

mummY daniSha said...

oooh ye yana..akak ada baca komen yana kat belog zai(ourzukina)...akak suggest kan mak yana try berubat dgn hpa...akak x jual,akak suggest sebab family akak memang guna hpa..alhamdulillah dgn izin ALLAH,memang ok...akak ada nu fon pengarah dia...bole tanya ubat apa yg sesuai..kalau nak bgtau akak bole bg number fon pengarah dia..sms je..sebab call die x layan sgt sebab sibukkan..sms insyaALLAH dia balas.

hpa ni perubatan islam...ubat2 die ada yg dibaca ayat2 syifa..kita berusaha kan?cubela mana tau berkesan...

Ujie said...

Byk sgt tengok drama yana ni..hehe..

Realitinya..bunga fresh mahal dik. takleh bg slalu.

Niza Romli said...

alolo...cute nye gambo tu. akk pun tak penah dpt bunga. abam tak romantik sgtla.

MamaEma said...

salam kenalan..terima kasih dtg ke blog mamaema...

Pok Amai-Amai said...

Hahahah! Ms skool dulu, ade bdk laki syok kat sy. Tp die bg nye sy bunga plastik. Hampeh je. Hahahah!

Izan Ishak said...

kak izan penah dpt bunga masa konvo je. lepas kawen ni mana ada bunga2 ... hubby ku bukanlah org yg romantik ... bunga mahal katanya. baik pegi makan2... oklah tu bang... hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...