22 April 2012

Bunga-Bunga Cinta | Stop Abusing Against Children

Assalamua'laikum..

Betul ke ptptn dah nak hapuskan kos pentadbiran depa yang 1% eyh?sori
tak tahu dah lama tak bayar..hua3..bukan tak pernah bayar
ok..pernah!tapi sebab amount tak berapa nak berganjak so kita undur
diri lah..hehe..lagi best bila after a year stop bayar tiba2 tengok
statement back to pinjaman asal balik..padahal dah bayar kan..haha
bunga2 cinta ptptn ni hangat membakar betul..keh2..tapi kalau betul
nak hapuskan kos tu syukur alhamdulillah lah kan..dah berapa lama kami
bekas2 pelajar ni menanggung derita ini..

Tadi dengar sebab tak tengok berita, kes kanak2 3yo kena dera dengan kekasih
mak dia sendiri kan?sampai kena operate kepala sebab ada darah beku
inside..sori to say, gila babeng punya laki!aku belum ada anak pun aku
sedih n tak sanggup tengok budak2 sakit even demam pun ini pulak kau
seksa budak tu ANAK KAU SENDIRI sampai macam tu sekali???!argggh!sakit
ati dengan manusia macam binatang ni!hoh..peoples..hargailah orang2 di
sisi kauorang even dia hanyalah seorang kanak2 kerana dia juga
manusia..punya hati punya perasaan..huhu..sedih ar..tak boley taip
dah..stupid punya manusia!

TQ haa to those yang jenguk this blog..esok saya dah boleh visit
kauorang kot sebab petang tadi baru ok server..malam ni saya bw jugak
tu pun if blog uols tak berat boleyla saya masuk..pakai cik kiah
kan..double trouble ckit..hehe..

update : salah info..kekasih mak budak tu..haish..kekasih punya pasal anak jadi mangsa..mak tak protect ke?aiyaaaa..

8 comments:

CekbOlat-bOlat said...

susahnyee nnt :'(

mummY daniSha said...

ye ke nak hapus???org yg buat pinjaman ptptn je rasa mcm mana terukk bunga2 itu kan?keluar U dah siap ada pinjaman mcm bank hahaaa..

x dpt free education pun x pela...asal bunga2 ptptn tu tlgla hapuskan!

upppssss sori,komen terEMO heheee =p

Izan Ishak said...

haihhh... baguslah kalau bunga2 cinta ptptn tu nak hapus. kita bayar pun sama cam tu juga. kecualilah kita ni kawen ngan org kaya then boleh bayar lum sum trus kan best!

hmmm... tak tahu nak kata manusia yg macam binatang sanggup buat camtu kat anak sendiri. tak sanggup nak baca berita tu tadi...

Cik Ina Do Do Cheng said...

macam pinjam bank plak ada bunga ye.elok yang mendera tu kita dera beramai-ramai, tak de sifat kemanusian langsung.

Hani Syahani said...

pening kan bayar duit pt tapi serupe tak bayar.rasa geram pon hado, selama ni bayar bajet dah kuranglah sikit, rupenya tu takat bayar bunga je? huh
haah kan, mak punye emosi anak yg jadi mangsa,kesian dia tgh bertarung nyawa tu dia..

Myra Jay said...

MJ sama cam yana, bayar ptptn kemain lagi 3-4 bulan, bila dah lama tak bayar tengok jumlah Aik!!! tak berganjak pun, lagi bertambah adalah...huhuuu

puteri rimba said...

bagus la kalau di hapuskan...jangan janji kosong jerrr...sib baik Cik Ngah belajar tak yah bayar balik... terima kasih MARA...heeee...
hok mendera tu,ikat pokok letak kerengga je....

Aishah Jahirah said...

ntah la yana yang akak dengar dia ckp xleh nak hapuskan,kos 2 utk baya gaji pekerja la, kos itu inilah.akak pun macam yana sangat bersyukur kalau kos pentadbirn tu yg dimansuhkan.walaupun bayar sikit2,nampak berganjaknye....xpyh la sampai nak mansuh ptptnkan.
kes dera yg mana ni.yg dengar kat manir,ganu tu boypren mak dia yg belasah budak tu sampai pendarahan.hee kes lain ek ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...