04 July 2012

Muhammad Hadif Sup Belut

Assalamua'laikum..


Last two nite weols pegi visit my sil punya anak buah baru..13 days baru kot..so alang2 kami pergi dinner kat restoren mereka lah..Restoran Muhammad Hadif Sup Belut..

Uwais..gambar baby tak ada..dah ambik tapi tak jadi..baby baru 13 hari tapi sama besar dengan Uwais yang sebulan lebih ni haa..besar betul..

saya dan abangnda..saya paksa dia tengok kamera..haha..macam iklan ubat gigi safi dah..:p

perempuan dagu 2..:p

Ni la restorennya..warna oren..meriah!kedai makan memang kena warna ceria macam ni kan..saya ingat lagi ada someone tu nak buka kedai makan n dia bagitahu saya kedai makan ni syarat nak cat warna dia kena warna terang macam oren, merah gitu..itu yang dia bagitahu..tak tahu la saya..tapi restoren dia warna warni..hehe..jeng3 restoren siapa?;)

Mum n Ayu..

owner kedai..abang my sil..slim jer..hehe..anak 4 dah ni..

the menu..tomyam campur, paprik ayam, kailan ikan masin, telur dadar n belut goreng kot 1 lagi lambat sampai masa snap ni..saya tak makan pun belut tu..euwww..geli!!huhu


Tomyam dia memang kawww sangat!tengok gambar la ya..pekat likat..pehh sampai la dok tringat2 lagi ni..hehe..nak2 lagi makan malam tu free..memang la semua nak sedap kan..haha..tapi tak tipu taw..cuba la kalo tak percaya..alamat tak tahu la kat mana..tapi restoren ni dekat Limbat, Kota Bharu..


44 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

sup belut??glup!

Kesuma Angsana said...

tk pernah cuba apapun menu belut sebab bila nk makan terbayangkan len lah hihihi

faraherda. razalan said...

Comelnya awak ni....suke tgk.

Peh! Juadah tu bt sy terliur la...!

Sue-Rya Qistina said...

my hubby pena mkn sup belut. geli geleman sungguh!!

Ujie said...

Ingatkn yna mkn sup belut..nk tau testimoni. ^_^

wan nurul hezrina said...

lama tak datang cni=)memulatuh mmg nurulpun tak makan belut tapi hubby ajar dah makan dah plak=)sedap lagi.hehe

Masz Sidek said...

alalala... comel nye baby tu...

sup belut??? tak pernah rasa...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara belom pernah try sup belut lagi.. sedap tak rasanya?

eLL said...

onononononono.... belut bukan menu kegemaran. toksey!

mummycda said...

belut...akak biasa tgok tapi tak biasa mkn lagi...tapi org ckp bagus utk kesihatan kan.....:)

ummiarissa said...

akak pernah makan belut paprik...ala rasa macam ikan je cuma dia liat sikit...pejam mata je makan...oh ni kat restoran Limbat KB...nanti kita g nak SEKALI LAGI?he he he

Knor said...

wah,sedap menyelerakan..tapi sup belut belum pernah rasa lg..

elok utk sakit lelahkan..
nak bg anak mkn..tapi kena rahsialah dulu..takut lari pulak nti..

Kazman / Sue said...

wah... ada sup belut yee... tak banyak kedai menyediakan sup belut ni....

Aishah Jahirah said...

belut....ban yak khasiat tp akak geli...kalau tataw benda tu belut xpe...

Rai said...

maybe sebab belut tu potong camtu kot jadi geli.. akak dulu makan belut org jepun potong belah.. so takde la nampak kebelutannya tu.. heheh..husband kak kata laksa belut sedapp..

mummY daniSha said...

sup belut..x bole nak makan...terbayang belutnye huuu

MulutPayau said...

akak tak pernah makan belut...tapi anak2 suka....

Ummi Iman said...

Balik Kelantan bolehlah cari kedai ni ;) pernah mkn sekali kat Kelantan. Kedai area kota baharu juga. Suami yg order jd rasalah sikit walaupun geli2. Dah mkn ok je rasanya. Mcm ikan :) yg goreng pun pernah cuba. Garing jd rasa rangup je.

New Hope said...

salam,


tahniahhhh

KLIK DASAR BARU SPA DITENTANG

Mr.Clive said...

eee...tomel nyerr anak buah!heheh :P

nampak garang abang yana...heheh XD

nuyui a.k.a miss YUI said...

belut rasa cam keli aje..hihi.

Prettywrite said...

hehe geli..

Prettywrite said...

haha sama la macam yana kak..imagine benda lain tu takleh nak makan tu..

Prettywrite said...

eheh tq k.fara..maha suci Allah pemberianNya..:)

terliur kan?hehe sangat sedap!

Prettywrite said...

kekeke..memang geli..lagi2 yang belum siang tu..haish..

Prettywrite said...

eii..yana takleh nak telan pun kak..caner nak bg testimoni..hehe

Prettywrite said...

welcome back k.nurul..:)
wahh..boleh eyh?nak kena tunggu orang ajar gak la yana ni..hehe..

Prettywrite said...

hehe budak kecik comel belaka..
samala yana pun..heee

Prettywrite said...

tak tahu sedap tak mak dara..yana tak makan..orang lain kata sedap..hehehe

Prettywrite said...

toksey toksoh k.ell..haha

Prettywrite said...

bagus untuk kesihatan tp tak sanggup nak makan...heee

Prettywrite said...

ya ke kak..tp terbayang benda lain la..caner nak makan..huhu..ahah insyaallah..:)

Prettywrite said...

hehe betul tu..budak2 kalo tahu mesti taknak makan punya..takut..heheh

Prettywrite said...

jemputla ke kedai ni a.kazman n k.sue :)

Prettywrite said...

keh3..samala yana pun kak..

Prettywrite said...

laksa belut?tak pernah ku dengar..ee ngeri la dengar kak..hahah

Prettywrite said...

agaga..terbayang yang selain belut k.mas..:p

Prettywrite said...

kena belajar dengan anak2 akak tu makan belut..:)

Prettywrite said...

haa boleh sangat kak..kat kb banyak jer kedai jual belut2 ni..rasa macam ikan ek..aduh..takley bayang..hehe

Prettywrite said...

ehhe terima kasih..:)

Prettywrite said...

tengokla aunt nya pulak clive..hahaha
garang hipokrit jer tu clive..hehehe

Prettywrite said...

ya ke?nampak pun >< sama jer kan..kalo keli yana makan jer..fevret tu..hhehe

Abe Ley said...

sedap tu kedai tu

Prettywrite said...

Abe Ley,
meme sedap ngoti..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...