29 December 2011

Perhatian!Sila Jangan Buat Budak Ini Sebagai Menantu!!

Assalamua'laikum..


Dinner semalam budak ni lah yang paling lambat habis makan..so dia lah yang kena kemas and lap semua..lepas tu didapati (ayat..:p) ada sayur air yang lebih...maka budak ini masukkan balik dalam periuk dan panaskan..


Then budak ini basuh pinggan-pinggan dan gelas pula sehingga settle semua..sungguh rajin bukan?
So tang mana yang tak boleh buat menantu nya tu?



Ok kita take a look...




Sebab pertama : menyebabkan gelas pecah sewaktu mencuci pinggan..




Sebab kedua  : mengakibatkan dapur berasap gara-gara lepas panaskan sayur air dia syok menonton tv pulak..hangit hangus terus sayur dan periuk..ish ish..



Siapa gerangan budak bertuah ni ya???




Ni haaaa....



Oppsss...saya tak bersalah.....lalalala..B-)



Lain kali kalau panaskan apa-apa tunggu saja kat dapur tu jangan sibuk nak melayan tv..huhuhu..


p/s : alhamdulillah ma tak marah sebab periuk tu terus sental tak sempat berkerak..dan gelas tu hadiah dari colgate jer..tak bernilai sangat..keh keh keh..




23 comments:

wahida said...

nasib baik anak aku kecik lagi, kalau tak, cancel nak jadikan ko menantu aku..hahaha...

~ yus ~ said...

hehe diri sendiri ke? Tgk citer apa kat tv sampai khayal tu?...:D

sisdee said...

ish baru nk kenen kat syahmi hahahahahaha

Prettywrite said...

k.wahida..

ahaha..sampainya hati..manusia kan melakukan kesilapan..kah kah..

Prettywrite said...

k.yus..

haha diri sendiri ler kak takkan nak mengata orang..hehe..citer 3 idiots semalam..hehe

Prettywrite said...

sisdee..

ahaha..tak jadi eyh?:p

Ujie said...

okey apa yna..
nampakla rajin basuh pinggan..panaskan lauk! ^___^

Prettywrite said...

k.ujie..

hahaha..ya tak ya jugak kan..bagusla akak..think positive..kui3..

Pok Amai-Amai said...

Hahahahah! Jgn, kang ade yg rejek lak kang!

=p

Gombug said...

Dapatkan memori 50GB simpanan foto, muzik, video dan apa sahaja untuk telefon anda secara percuma hari ini dari Gombug.net - http://adf.ly/4O5uz ! Sebelum 31 Dec 2012

Prettywrite said...

Pok Amai-Amai..

haha..tak per..tunjuk sikap sebenar tak baik hipokrit..hi3..

Cikpuan rara said...

hehehehe mmg tak boleh ni.kena amik klas ngan rara ni.hehehehe

Hanis MY said...

biasolah tu kadey2 terbolas hehe, takpo bendo gitu la hak jadi koho terer tuh...

eh jolo ko takdop gewan lg ni?

Prettywrite said...

rara..

ahaks..ada kelas eyh?kena tuntut ilmu ni..hihihi

Prettywrite said...

K.Hanis..

hahaha..yolo kor koho teror kalu gituh?malu jah..hehe..

horla kaknis..takdop ore nok lagi..nebes jah soale kaknis..?haha..

MeeRole said...

Ish3..comey sngguh gamba tu..hahaha

Prettywrite said...

MeeRole..

gambo mano?periuk hangit tu ker?hehehe

PCL said...

salam,

kes cuai ni yg org tua2 marah..kan ape, nanti bole terbakar rumah tau....

Prettywrite said...

PCL..

ya betul tu..nasib baik terbau hangit..huhu

misya said...

tak sengaja boleh di terima hehehe

wan nurul hezrina said...

sib akak takder anak laki kalu dok...abislah semuanya hangus n pecah=)

CIK TOM said...

xpe yg pntg ada niat rajin nk tlg..pasni kn alert...huhu

Onitsuka_hana said...

ish2.. anak dara sowg nie..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...