05 December 2011

Breakfast @ Mamak Spicy

Assalamua'laikum(baca versi jawi)


Hari apa ya last week kami 1 family pagi-pagi lagi dah keluar sebabnya K.Nani nak ke CIMB cdm nak masuk duit untuk K.Tie for Kancil payment yang nak dibawa ke Sabah nanti..so alang-alang, cari makan la kami..dah semua dok craving roti tisu so sini lah kita drop by..




Mamak Spicy..kedai mamak la kan..menu-menu yang ada pun macam biasalah..tapi most famous pasal roti canai, roti tisu, tosei dan segala jenis roti lagi lah..menu lain pun ada..mee goreng, nasi lemak and else semua dah ready just ambil pinggan jer put it on..


Roti telur..orang lain sibuk dengan roti tisu ke apa semua i dont care at all..tetaplah roti telur jadi pilihan aku..sedap..roti pun tebal and gebus..


Naim and toseinya..Naim kata "cepat dia buat tak sama macam kat Kerteh lama tunggu..sedap pula tu"..budak 8 tahun pun pandai compare-compare kan..hehe..


Usaid dok tunggu roti tisu dia tak sampai-sampai..nak minum air teh tarik pulak panas..hehe budak kecik ni macam orang tua lah..


Ayu and K.Nani..Faiq pun terselit situ..hehe..gambar blurr dari handset cikai jer harap maklum..gambar roti tisu tak ada sebab sampai last sekali masa tu tangan dah berlengas-lengas malas nak snap lagi..


Overall suasana kedai ni ok lah..tempat makan ada dalam dan luar..ada tv juga..pelayan pun cekap cuma muka kurang manis..huhu..tapi cekap tak cekap kami minta air kosong dibaginya air berisi ais..hihihi..bolehlah..tisu tak ada kat meja kena ambil sendiri kat kaunter..strategi cut cost nampaknya..heee..


Restoren ni terletak di Jalan Wakaf Siku berdekatan dengan Kemaman Kopitiam(bila nak cuba ni..:p) dan dari jauh dah boleh nampak KB Mall if ur willing to shop there..

4 comments:

a kl citizen said...

muka pelayan kedai mamak memang selalu tak manis :)

Prettywrite said...

hehe ya ker kak..tapi ni pelayan melayu pempuan..tuan dah lawa tapi takder smiles..:)

SSfatihah said...

dl sy xsuka mkn kt kedai mamak...tp lps kawen slalu lepak sn dgn asben.suka tgok awek bbulu, katanya... ;)

Prettywrite said...

SSfatihah..
yna pun sama juga tak suka lepak mamak..tapi sebab ikut family terus on jer..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...