19 December 2011

Nasi Gulai Serati

Assalamua'laikum..


Nama blog pun 'Becoz I Am Kelantanese' so tak sah la kan kalau tak reveal pasal makan-makan kat blog ni..hi3..Kelantan kan banyak makanan sedap-sedap..hahaha..ya ker?


Ini nasi gulai ayam yang pekat likat..sangat sedap lerrr..


Beli untuk lunch tadi..dekat depan ofis aku jer pun..nama kedai tu Nasi Gulai Serati kalau tak salah..memang specialty dia gulai tu lah..sedaaapppp!hehe.


Close up ayam 2 ketul dengan kaki ayam seketul..total RM3.50..mahal sikit takper janji sedap..:p


Kalau dah datang KB stret to da point lah naik jambatan sultan yahya petra mae Wakaf Bharu ya..boleh merasa nasi gulai serati yang menjilat jari ni..hik hik hik..kedai dia area Shell Kota Kubang Labu saja..


Muka kenyang ke muka nak tidur?haha..


14 comments:

Onitsuka_hana said...

xpenah makan lagi..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

nmpk cam sedap.kena merasa jgk nie. =)

Prettywrite said...

Onitsuka_hana..

Kena cuba tu hana..sedap taw..:)

Prettywrite said...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail..

K.Maera..balik kb bolehla cuba rasa nanti..:)

Myra Jay said...

Ala, kalau tau awal leh terjah situ:)

Takpe next year ada lagi :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

cantiknya tuan blog muka kenyang : ) lapau plak tengok lauk ko tu.

Teenager Housemaid said...

wwah sedapnye..
saya tak penah makan nasi gulai serati ni..
nampak macam sedap sangat..:)

Prettywrite said...

Myra Jay..

terjah jangan tak terjah..:)

Prettywrite said...

Cik Ina Do Do Cheng..

haha cantik la sangat cik ina..ala cik ina lapar2 boleh masak sendiri kacang ajer..:)

Prettywrite said...

Teenager Housemaid..

Meh sini dik..boleh akak belanja..:)

kakcik said...

Nasi dengan dua ketul ayam berharga RM3.50 adalah sangat murah kalau di KL ini. :)

Prettywrite said...

kakcik..

hehe betullah kan..dekat kelantan pulak dah kira mahal tu..nasi murah kat kelantan masih ada lagi rm1..:)

MOBYDICK said...

Biasanya yg minat kari ni dari keturunan timur tengah,tak pun ala-ala mamak...

Prettywrite said...

MOBYDICK..

ahah..tak semestinya la..hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...