08 January 2012

Resepi Telur Goreng Kelapa Parut

Assalamua'laikum..


Entry resepi untuk panaskan enjin..enjin blogging lah maksudnya..:))..
naik cuti kepala memang jammed banyak bab-bab nak berblog ni..
padahal macam-macam yang aku nak cerita..
tapi takper kita selow selow..heee..


Resepi ni dari nenek nenek aku dulu punya resepi lagi ni..
K.Ja balik hari tu tiba-tiba dia kata teringin nak makan..
aku sendiri tak pernah makan..
jadiknya ambik kesempatan lah masukkan kat blog untuk kesenangan akan datang..
mana tahu nak masak kat suami..ekeke..


Bahan-bahan..simple jer..

1) Telur..ikutlah berapa biji..2 biji yang terbaik..
2) Bawang besar 1 labu - hiris
3) Bawang putih 4 ulas - hiris
4) Kelapa - 1/2 cawan
5) Sedikit garam
6) Cili merah - 2 tangkai






Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mangkuk dan kacau sebati..
Panaskan kuali dan goreng sehingga masak ..
jangan hangit pulak ya..hik hik hik..




Angkat dan hidang..potong-potong dulu untuk senang makan..kah kah kah..
tu pun nak explain kerrrr......??:o)
Maaflah tu ajer gambar yang tinggal akibat lpas masak terus serbu nak makan..
yang tinggal tu untuk abang aku dia makan lambat..
sempatla aku snap lepas kekenyangan..:D


Telur ni best sebab dia jadi tebal lah sikit dari telur goreng biasa..
plus ada kelapa kat dalam jadi lemak-lemak lah sikit..
Macamana?boleh cuba nanti ya....heee..;)





12 comments:

Nisa Greennnpanda said...

fuh..br 1st time dgr, hehe..

sdap eh? hehe..

Cik Lia Lomi said...

Lia pun first time dengar dan tengok...
tapi macam tak sedap je..kalau ikut tekak Lia lah.heeeee

Waqheh said...

camano tu...bak skit nak raso

Rai said...

kalau lempeng kelapa selalu la makan..first time dengar ni.. bagus gak cuba...

misya said...

nak try la

Azhafizah[フィザ] said...

macam sedap..boleh try ni.

p/s:fiza dah review blog di alexa kali ke2.aritu review xde ye?kali ni kalau xde sila inform ye.thanks

Prettywrite said...

Nisa..

macam telur biasa2 jer cuma lebih gebu..hehe

Prettywrite said...

Lia..

hhehe..belum cuba belum tahu tu..kekeke

Prettywrite said...

Waqheh..

tryla buat baru bulih raso..haha

Prettywrite said...

k.sya..

try jgn tak try..:)

Prettywrite said...

fizah..

selamat mencuba...:)

owh ok..nt cek ya..:)

CaDLyNN said...

ouh...1st time dgr...bolehla lin cube kalo rajin nnti..huhu..rajen ke? :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...