18 January 2012

Lesen Motosikal Automatik ke Manual?

Assalamua'laikum..


Dengar dekat berita THR tadi katanya motosikal pun akan ada lesen automatik atau manual macam kereta jugak..





memandangkan ramai rakyat kita yang dah pakai motor auto pun instead of manual..melainkan aku lah tu..he he..


Cuma harga macam biasalah harga untuk lesen auto lebih mahal compare tu ambik lesen manual sebab harga kenderaan auto lebih mahal katanya..


pulak tu, kalau ambik lesen auto maka boleh bawak motor or kereta auto jerlah..tapi kalau manual boleh bawak dua,dua auto atau manual..






So, baiklah ambik yang manual jer bagi aku kan..dahla murah..boleh 'hogeh' nak manual ke auto once dah ada lesen nanti..murah pun murah..susah-susah dahulu..senang-senang kemudian lah belajar memandu cara manual..


Errkkk...aku ni bila nak buat lesen...asal jumpa pak polisi..asyik cari jalan short cut jer..ahahah..:p

11 comments:

Azlan Hasan said...

amik dua-dua jer..mana laa tau kot2 satu hari nanti nak pakai manual plak..time tu nak amik lesen lagi sekali dah malas..hehehe

Regards,
-Strider-

Tihara said...

Tahniah, awak pemenang tempat ke 6 GA craft n crochet..jemput ke blog utk detail :)

Ieja said...

kalau nak senang auto, kalau nak murah manual..sila la buat pilihan..hehe
sy dah lepas..alhamdulillah ;P

Aishah Jahirah said...

amek yg manual je...boleh bawak dua2....moto pun ada plhn ke?melampau...huhuuu

CaDLyNN said...

hogeh tu ape..hehe

Cikpuan rara said...

amik manual taw.hehe

Onitsuka_hana said...

moto pun auto? mcm skuter ke..

HeNRieTTa JoSe said...

wah....bestnye....siap bleh pilih2 lagi nak manual ke auto...tingat zaman2 keta ngudur belakang masa test naek bukit dulu...hehehe....

~izan~ said...

akak setuju,amik yg manual,boleh bwk dua2...

tp sedihnya akak dh lupa cara nk bwk manual sobs! jgn jadi mcm akak tau.

Woofer Storm said...

ambik manual lagi best sis..baru nampak cool..heheee

Nurul Husna said...

ambk lesen bila perlu..takut nanti lupa kalau dah lama tak bawak :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...