11 January 2012

Tengok Minyak Pun Dah Tahu Orang Negeri Mana

Assalamua'laikum..


Semalam Ma suruh aku urut dia..eh setiap malam pun sebenarnya..
biasalah orang tua..dan biasalah aku kan anak yang baik..kah kah..


Ma suruh buka minyak yang baru..yang  sebelum ni dah habis..
tahu minyak apa?
bukan minyak senyonyong..itu minyak apa aku pun tak tahu..



Ini minyaknya...minyak MESTIKA..
Kalau Langkawi ada minyak gamat..Kelantan pun ada minyak mestika..heee..


Kakak aku kata dulu kawan dia kat Kedah bagitahu..
budak-budak Kelantan mesti ada spare minyak mestika ni..
tengok minyak pun dah tahu dari mana..ekekeke..


32 comments:

CikFi said...

bangga lah tu hehehe...

All About AnaYna said...

ehem2..mtk tlg urut akak gak boley?hihihi...

~izan~ said...

minyak membawa tredemark hehe..

Cikpuan rara said...

rara suke bau minyak ni.

Prettywrite said...

CikFi..

bangga kot..ehehe

Prettywrite said...

K.ana..

Boleh..100 jer sekali urut..kikiki

Prettywrite said...

k.izan..

hehe..trademark tuu..

Prettywrite said...

rara..

betul betul..bau je dah rasa lega..

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. mnyak melambangkn negeri =D

Izan Ishak said...

bangga kan masing2 ada minyak yg jadi trademark.

kalau kat johor plak kami panggil minyak atok. sbb gmbr minyak serai wangi tu ada gmbr atok...

Ujie said...

tak tau pun..ni baru tau..^__^

*akak ada email yana tau.

Nor Suhaiza said...

org perak pakai minyak johnson baby ;P

Myra Jay said...

Akak sekarang pun selalu lenguh2, boleh tolong urutkan :)


**Yana, utk Komen tu Yana try klik Get Widget Here' dekat bawah komen tegar tu, pastu ikut arahan..
Kalau tak berjaya nanti akak buatkan entry ye.

CaDLyNN said...

ooo minyak mestika dr kelantan ke...baru tahu ..he2

Azlan Hasan said...

1st time dengar pasal minyak mestika nie..ni kira yang paling popular kat kelantan ek..hehehe

Regards,
-Strider-

Prettywrite said...

CekbOlat-bOlat..

hehe..kay lah negeri ada minyak ni..hehehe

Prettywrite said...

K.Izan..

hehe..bangga lah juga..
owh johor pun ada minyak trademark ya..baru tahu minyak atok..kekeke

Prettywrite said...

K.Ujie..

heee..akhirnya akak tahu..hehehe..

ok dah reply..
owh geramnya pos laju nih!!

Prettywrite said...

Nor Suhaiza..

ekekeke..mesti lembut2 semua kulit orang perak ni..hik hik..

Prettywrite said...

K.Myra..

boleh sangat kak..heee..

owh ok done!TQ kak!!

Prettywrite said...

Lin..

Lin pun ada stok minyak mestika ke?hehe

Prettywrite said...

Azlan..

haha..popular lah kot..yna pun kurang arif..tapi ramai yang guna..hehe..

Myra Jay said...

Takpela Yana, tak yah susah2 k..

Akak tolong mana yang mampu k :)

diana said...

minyak panas ka?/wangi tak?berrapa ringgit sebotoi??banyak tanya lak..:p

Ieja said...

penah dengar minyak mestika tapi tak penah tgk kot..hehe

ok kami tau minyak gamat ja sbb org utara..haha

Ros said...

Salam ziarah...

Teenager Housemaid said...

ouh saya baru tau minyak mestika tu dari kelantan...
tapi, tak pernah guna lah..tapi, nenek saya dulu pernah guna..:D

zailamohamad said...

tapi akak rasa dia punya "berangin" dah tak sekuat dulu lah kan??? kade2 xser gapo satu bila pakai minyak ni..ke akak beli yang cetak rompak eh??

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe... yes, mestika from kelantan! famousss amoss gitu dih.

selamat kenal kakak kelate! I'm from kelate too!

CikSembang said...

kami di sebelah barat esp kat johor guna wak dakam

Woofer Storm said...

kan bgus kalau boleh buat bini ni..haahaa

slmt malam sis^^

Nastyna said...

buka minyak canuai? Hahaha minyak mestika ni mmg best pong.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...