10 January 2012

Baju Baru Tudung Bawal

Assalamua'laikum..


Semangat datang kerja hari ni adalah lebih..bukan sebab minum kacip fatimah :))...tapi sebab..........





Saya ada baju baru....lalala..haha tu pun nak kecoh mu ni Yana..;)..ore lain ado baju baru tak gege pung..kui3..
Alah sekali sekala jer memandangkan dah lama tak jahit baju baru dan juga tak ada idea nak tulis blog..hak hak..


Cantik tak baju kita.....?kita rasa cantik..sebab harga dia murah RM10 jer 4 meter beli dekat Wakaf Che Yeh..kalau mahal-mahal bagi kita tak cantik lah..haha..
Upah jahit RM25 tapi kita belum bayar takper jahit dengan kakak kita sendiri..
Cekik darah betul dia kan..adik sendiri pun berkira...free sepatutnya..kah kah kah..


Kain murah-murah jer untuk buat baju kurung and datang kerja..kalau tak aku lebih prefer kurung moden..:)
Harini pakai tudung bawal..rasa macam cikgu-cikgu pulak..kikiki..

24 comments:

sisdee said...

dah lama x pki bawal...tp mmg byk dah sedekah kat anak2 sdare pun :)

cntik!! yg pnting selesa..harga tak kisah sgt :)

Prettywrite said...

sisdee..

a'ah..memang dah lama tak pakai..sekali sekala pakai rasa cun pulak...wakaka..harga dia maintain jer even dah tak laku sangat sekarang..

CaDLyNN said...

wow...cunnye yna..
lin bile p keje mmg pakai tudung bawal je..kalau p jenjalan baru nk ngengade pakai shawl..hihi..

Zana Adieyza said...

murah la baju kat sana.. nak kirim boleh? hihihi.. leh jadi bussines tu!

Nisa Greennnpanda said...

wah..mmg cntik, hehe..
dh lame sy xpki tdung bawal, asyik dok pki shawl aje, hehe..

la..srh la akak bg diskaun, hehe..
hehe..leh aa kirim kain psangn ngn yna nnti...lalala~..

~izan~ said...

dik,murahnya.tp tetap cantik mcm tuannya yg muda belia lg =)

akak pun tgh mencari semula tdg bawal..sbb mcm nk kembali ke bawalicious plak ekeke

Prettywrite said...

Lin..

cun tang mananya..ekeke..
tu lah yna dah selalu pakai shawl dan tudung instant sekali sekala nak pakai bawal gak dari tersadai jer..heee

Prettywrite said...

Zana..

a'ah..memang murah..dia longgok-longgok jer..kain biasa2 jer..nak kirim?boleh kalau nak buat biznes..hehe

Prettywrite said...

Nisa..

tu la kan..selesa dengan shawl..hehe..
haram la kalau dia nak bagi diskaun..hehe..
bolehla nisa nak kirim..tapi coraknya tak tahu la macamana..:)

Prettywrite said...

K.izan..

ehehe..tuannya dah semakin tua dah tahun ni..uhuhu..

kan rasa nak kembali ke tudung bawal dah pulak..hhehe..

Cikpuan rara said...

rara nk balik kelantan bulan 2 ni.nk bli kain banyak2 sbb pas ni nk blaja jahit baju.hehehe

Prettywrite said...

rara..

ehehe..beli jangan tak beli yunk..waahh..belajar jahit baju ya..thumbs up lah..yna awal2 surrender..hehe..nt boleh tempah ngan rara mana tahu murah..heee

MeeRole said...

manis pakai tdung =)

Iffah Afeefah said...

amboiii smgt tu

diana said...

pi kerja pakai baju mahal2 buat apa eik??rugi..hehhe

Prettywrite said...

MeeRole..

manis tutp aurat..heee

Prettywrite said...

Iffah Afeefah..

semangat sangat....hehe

Prettywrite said...

K.diana..

tu la pasal..pakai murah2 sudah dok opis jer pun..hehe

Azlan Hasan said...

wah..patutnya senyum lebar..hehehe..baju baru rupanya..hehe..anyway lawa baju tu..heheh

Regards,
-Strider-

Prettywrite said...

Azlan Hasan ..

ahah..memang sebab baju baru kena senyum lebar2..hahaha..tme kasih..baju tu biasa2 jer..

Izan Ishak said...

kak izan dah lama tak pakai tudung bawal...

gojes plak kak izan tgk cik yana dalam gmbr ni...hehe...bukan bodek tau. kenyataan!

wan nurul hezrina said...

nok paka bawal etek!hehe buke tokseh paka tapi tok dan nak paka..sik kalut denge anok2..payoh nak caro ke tudung bawal=)

All About AnaYna said...

hurrmmmm...u look makin sweet ngn tdung bwl..n I LIKE IT..:-)

Lynn said...

Kak lynn suka pakai tudung bawal..biarla org kata dah ketinggalan zaman..hehehe...anak ke-3 lah bukan anak 1st..hehe salam kenal juga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...