10 January 2012

Hadiah atau Rasuah?

Assalamua'laikum..


Ada supplier datang hantar limau mandarin ke office tadi..
Setiap kali raya cina memang akan ada orang bagi limau..




2 kotak lagi..


Rasa-rasanya dalam kes macam ni kira hadiah ke rasuah nak dapat projek lagi???:))..
sebab cina kat bawah company aku ni tak ada pulak bagi kami limau melainkan customer dia jer...;)


Tapi ok gak..boleh aku layan sambil buat kerja..aku kan suka limau..ekekeke..

20 comments:

Fafau De Craft ( Zana ) said...

hmm time cny..dpt laa makan puas2 buah limau nieh... :)

Prettywrite said...

Fafau De Craft ( Zana )..

heee..makan sampai muak..:p

Aishah Jahirah said...

kalau ikut definisi rasuah apa2 bentuk hadiah pun blh dianggap sbg rasuah..haha dlm kes ni tataw le.mungkin niat dia nk bg hadiah sempena perayaankan...;p syoknye banyak stok limau

Prettywrite said...

Aishah Jahirah..

ekeke..itulah pasai..confuse..tapi telan jelah dah orang bagi..ehehe..

diana said...

angan was2...
makan je..
ekekekek.bawak balikmumah dikit..makan depan tv pulak..:p

Prettywrite said...

k.diana..

ehhehe..
idea bernas tu..eh nanti dikata mencuri pulak..wahaha

~ yus ~ said...

bersangka baik ajelah, yang penting rezeki tu...hehe

CikFi said...

sedapnye...awal dah dapat limau..anda ditag oleh cikfi =)




http://hatinufid.blogspot.com/2012/01/contest-my-bestfriends-forever-by-cik.html

Prettywrite said...

k.yus..

hehe..betul tu kak..rezeki tu..:)

Prettywrite said...

CikFi..

limau untuk company..staff yang pulun..kekeke

Onitsuka_hana said...

ada la tu.. :P

abah hana slalu dapat dari amway or cosway cm2 tu.. rasanya untuk kita sentiasa beli barang kat dia kowt

:: Mrs.Eady :: said...

rezeki jgn ditolakkk :D

Prettywrite said...

Hana..

owh..anggap as appreciation je lah ya..heee..

Prettywrite said...

:: Mrs.Eady ::..

memang tak tolak..hehe

Pok Amai-Amai said...

ngap je! jdn di pk kan! hahahahahah!

Azlan Hasan said...

mengikut ilmu yang tak bape penuh didada rasanya tak salah kalau makan buah limau ni sbb raya cina memang contractor cina akan bagi buah limau..tak silap saya mereka percaya dengan ape yang mereka beri rezeki mereka akan berlipat kali ganda..tapi tak tau laa..kalau sy..makan jer..hehe

Regards,
-Strider-

Izan Ishak said...

sedapnya makan limau sambil layan blog ni...hehe...

Woofer Storm said...

sedap tu...hehe bagi sikit sis^^

wan nurul hezrina said...

hehe..kat sinie pun samer jer..asal raya cinajer adalah limau ataih mejo..aper lagi ngapjerlah...

misya said...

huby kak sya banyak bawak balik limau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...