09 January 2012

Solat Ikut Arah Mana?

Assalamua'laikum..



Jumaat lepas aku bercuti ke kampung pakcik aku yang kami panggil Pakdik di Kuala Krai..
Masih belum dapat update sebab belum dapat transfer gambar..


Nak dijadikan cerita masa nak solat Asar Pakdik aku berjalan nak menuju ke dapur and lintas kat tempat aku nak solat..
Aku dah siap hampar sejadah then dia tengok aku semacam..
Aku?sengih je la..


Lepas tu dia tanya aku.."solat hadap ke mana?"
Aku jawab.."ikut ni lah..tadi Zohor solat hadap kot ni dah"..
Aku jawab yakin..
Kali ni Pakdik aku pulak yang sengih..seakan nak tergelak..


Aku kompius..dahla aku nak cepat sebab takut orang tinggal aku nak pergi sungai..hua hua..
Dia gelak dan kata.."orang sembahyang menghadap kiblat lah..lain kali jawab lah macam tu"..


Kah kah kah....gelak jer haku...kenakan aku rupanya hoiiiii...
terasa sia-sia masuk univerisiti soalan tu pun tak lulus..hahaha...
malleeeew~

18 comments:

sI nYemPerEnG said...

heee , quit intresting btw=)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

haha~ ade2 je.loyar buruk mcm tu.hihi~

cinnamon.com said...

salam kenal juga..

bijak diakan..

Ujie said...

terkena...^___^

betul la tu..solat mestila ngadap kiblat.

CaDLyNN said...

haha..saje nk menyakatla tu..

Prettywrite said...

sI nYemPerEnG..

heee..:)

Prettywrite said...

K.Maera..

memang beliau loyar buruk..:p

Prettywrite said...

cinnamon.com..

itulah pasal..hehe..terkena

Prettywrite said...

K.ujie..

a'ah..malu jer dengan dia..hehe

Prettywrite said...

Lin..

memang kerja dia sokmo lin..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

kekekeekekek...kelakar la!

Prettywrite said...

:: Mrs.Eady ::..

memang kelakar..nak solat pun gelak berdekah2..hehe..tertipu..

Pok Amai-Amai said...

Heheheheh! Tersenym kambing sy sorang2!

wahida said...

haha...loyar buruk tau pakcik tu...

Nisa Greennnpanda said...

haha.. wat lawak plak dh yna nie..

Prettywrite said...

K.Fara..

hehe..

Prettywrite said...

K.Wahida..

memang la kak..kesian sy..hehe

Prettywrite said...

Nisa..

pakcik yna tu yang wat lawak nisa..yna ni yang teraniaya..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...