21 January 2012

Pasar, Butik Pengantin, Kedai Gambar, Petronas, Cyber Cafe

Assalamua'laikum..
Kampungku sudah jammed ya hamat di sana sini..ni semua gara-gara anak-anak perantau dah pulang ke sisi keluarga masing-masing la ni..kecuali kakak-kakak aku..sedih bila ma bersyahdu anak-anak dia tak balik..padahal aku hari-hari balik jer..tak nampak tu..ekekeke..
Hari ni sangat penat sebab..tak sempat panas vontot dok umah..
Paginya ma ajak ke pasar tani cari lauk pauk..balik Solat pulak dah menunggu nak g cari makandam untuk dia tunang lusa..asalnya dia nak make up jer..alang-alang tempat tu murah..mini pelamin sekali dihangkutnya..350 jer total..dan dan aku pn rasa nak sewa sama..eh?ha ha..
Balik pergi pasar lagi sekali..so beli ulam-ulam and beras pulut hitam sebab ku ngidam bubur..nyum..nyum..eh tapi belum masak pun lagi..hihihi..Solat treats timun cina besar gila rm19!!huh mahal kot..terima kasih Lat..;-)
Lepas solat zohor angkut kakak aku pergi cc pulak nak print form kesedar, dengan ambik gambar passport..dah berapa tahun tak ngambik gambar..excited telebih..last-last lepas siap baru perasan aku pakai stripe shirt macam banduan pulak nampak..hahaha..sengalnya..
Err..pasal dekat cc pulak aku g download resume aku from email..masa aku download ia masuk kat local disk c..once aku nak delete tak boleh bukak rupanya ldc tu..risau lah resume tu dengan macam-macam private matters ada..uhuk..selamat tak ya..?haih..nyesal pulak p *muat turun* hew hew..
Dan balik sempatla berguling-guling macam tenggiling*ikut rentak sinchan* jap sebelum ma balik dari kenduri rumah mak cik yah and kerah tenaga buat kerabu pucuk paku..slurrpp..hahaha..slurp la sangat..benda nya sedap tapi leceh nak membuat..huh..
Tu ajerlah bebelan aku..tak ada modal so kumpul-kumpul cerita je lah..he he..owh gambar passport aku buat 8pcs RM12..nak buat apa entah banyak-banyak..sebab 4pcs RM9 rasa eh macam membazirlah..ha3..so buat banyak terus..
Oh dan juga aku ke petronas post office counter untuk post barang to kakak-kakak tercinta..:-)
Aku memang suka pergi counter post dekat petronas walaupun jauh banyak rather than post office itself sebab kakak-kakak kaunter tu very unfriendly betul lah..so malas nak berurusan dengan orang yang lokek senyum and tak mesra pelanggan ni..
Mintak-mintak those simple gift akn sampai dengan selamatnya kali ni..hee..

Eh dah dah merungut..nak g mandi..teehee..makcik yah buat makan-makan jemput g rumah dia jap lagi..kalau ma pergi aku g lah..kalau tak..sogan lah..kui3..

4 comments:

JR said...

Kalau gambar passport tu rasa ada lebih boleh kirim satu kat JR...huhuhuhu

Ujie said...

busy amat cik yana ni..^__^

eh, hari cuti pun boleh pos jugak ya.

MOBYDICK said...

Hok alah laaa,siey nyo...

CekbOlat-bOlat said...

cecece.. gmbr psport cun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...