12 January 2012

20 Ciri Lelaki Idaman Wanita

Assalamua'laikum..



Ramai kan perempuan yang bercita-cita nak bersama dengan lelaki yang boleh membahagiakan hidup mereka..sama ada dari segi kasih sayang mahupun material..meh sini aku nak share 20 ciri lelaki idaman yang jadi dambaan ramai wanita..



1) Kacak
- siapa tak nak..orang lelaki sendiri nak perempuan yang cantik-cantik jer..










2) Cincin perkahwinan yang simple
- macam ni..emas putih kan..betul-betul simple..harga pun simple jugak..:)









3) Majlis perkahwinan yang kecik-kecik jer..
- kat hotel kira kecik-kecik la kan..sebab invited guests terhad..kalau buat kat rumah mahu beribu-ribu tetamu..lalala


4) Honeymoon
- lepas kahwin mestilah nak honeymoon..barulah suami misali namanya..;p






5) Rumah yang kecil
- rumah banglo dengan sedikit laman untuk bercucuk tanam dan anak-anak bermain jadi lah..




6) Anak yang comel..
- dah bapaknya handsome..anak mestilah comel kan..rupa mak macamana tu tak usah ambik kira lah..ekeke








7) Mementingkan keluarga
- banyak luang masa dengan isteri dan anak-anak bukan kerja dan kawan-kawan semata-mata.








8) Rajin bekerja
- demi masa depan keluarga..tapi bukan workaholic..betul ke eja..heee..







9) Car for shopping..
- belikan isteri kereta untuk senang dia nak shopping..walaupun dia tak bekerja..






10) Kereta untuk bawa anak-anak jalan-jalan
- tapi aku rasa kereta ni tak cukup besar lah...prefer bigger than this k..haa haa..






11) Koleksi beg tangan berjenama
- jenama apa paling mahal?:p








12) Some shoes untuk occasions tertentu
- occasions apa tu tak tahu lah..kenduri kahwin?hahaha







13) Some nice outfit
- ini tak cukup muslimah ni..please choose another yang mahal-mahal yet cover aurah properly..winkk..








14) Kosmetik untuk menjaga kecantikan
-yang overseas punya lagi bagus..








15) Alat make up
- untuk samnut suami balik kerja..bukan ke kena cantik cantik?hehe









16) Bercuti ke luar negara setahun sekali
- takkan nak duk terperap kat rumah jer sepanjang tahun..kena la ambik angin kat negara orang jugak kan sekali sekala..






17) Percutian dalam negara
- hok ni paling-paling sebulan sekali..lalala







18) Dinner berdua
- kena ada masa untuk dinner dekat luar berdua






19) Hadiah
- mesti kena ingat tarikh tarikh penting..dan hadiah apa yang si dia mahu kena alert..








Last dan yang paling penting...


20) Simpanan, pelaburan or dana untuk keluarga
- bukan apa sebagai satu perlindungan pada masa susah jer..ada emas senang nak gadai-gadai..haha









Amacam? ada cukup ciri tak nak jadi lelaki dambaan wanita?ekeke..
semua di atas tak ada kaitan dengan aku..itu hanyalah rekaan semata-mata..


Yang penting beragama dan berakhlak mulia..selebihnya tu kalau ada kira bonuslah untuk kaum wanita..:)

12 comments:

Ujie said...

bijak betul yana reka...mmg dasyat & kelako! ^__^

Myvitrd said...

wah..banyaknya checklist tu.. hehehe

Waqheh said...

hebak hebak hebak...mudah mudahan

Onitsuka_hana said...

wah memang.. tp kalu suri rumah sepenuh masa nak sangat2 semua tu.haruss..klu yang bekerjaya rasanya xsampai cm2 kowt. klu brangan pribadi beli sndri lah sng..tapi klu suami nak bg or blanja lagi2 senang:)

kakyong said...

tak kahwin la kalo nak semua 20 ciri2 nih... terlalu sempurna.. ;)

Wira Chomel said...

adui..habes la cmne..payah tul jadik org laki..sebab tu kena carik perempuan yg sederhana & x kuat shopping..klu x pokai jawabnya..kena pilih yg beragama..bila dah beragama, harta dunia sume dah xnak..

Wira Chomel recently posted Cinta Itu Indah, Andai Dibajai Zikrullah

CaDLyNN said...

amboi yna...kemain listnye..haha
dpt yg beragama, ade gaji tetap yg banyak (kah3!) n so caring n loving dah cukup :p

jap nk berangan..wahahahah =))

~izan~ said...

terkedu tgk list ni hehe..kalau dpt semua list ni mmg bertuah badan bebenor ni hehe

Nisa Greennnpanda said...

sy nk yg no 5 & 7 je..
yg lain xkisah..asalkn die ikhlas & briman, hehe.. ^_^

Eza Boom Boom :) said...

Hee, hope eza dapat suami yang setia dan bertanggungjawab. Agama kena letak no.1 :)

# usia muda lagi :P#

CIK TOM said...

ciktom pn hrp dpt suami yg baik..

Izan Ishak said...

semuanya2 ni mmg ciri2 lelaki dambaan wanita...

tapi yg ada ni dah cukup best dah pada kak izan... alhamdulillah, terima seadanya... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...