18 January 2012

Din Doakan Yana Ada Jodoh Dengan Baddrol Bakhtiar

Assalamua'laikum..



Din : Assalamua'laikum..

Yana : Waalaikummussalam..

D : Yana apa khabar?

Y : alhamdulillah..baik-baik jah..*gelak-gelak*

D : ohh..baguih..baguih..awat dok gelak-gelak ni?dari dulu lagi suka betul gelak dia ni..Yana kenai dak ni sapa?


Y : haha..ikut ore lah nok suko pung..tok tahu lah sapo..tapi namo tubik kat screen..

D : apa dia?tubik?haha..

Y : doh bakpo?saloh?

D : dak aih..cuma lawak ja dengaq Yana habaq tubik..

Y : suka suki dia jah nok lawok lawok ya..biasola tuh..

D : Yana dok mana tu?kerja ka?

Y : Ha la kijo la..Din tu tak kijo ke?

D : eh Din keja..saja ja boring kat ofis lagipun nak habiskan kredit..belek-belek contacts tengok nama Yana teringat pulak lama tak tanya khabar..

Y : ohh...ore kayo nih style nok prabih-prabih kredit..haha..biar je lah expired..

D : dak la..kebetulan nak tanya khabar Yana ja..teringat jugak kat Yana..entah bila la Din nak sampai Kelantan ni..sekarang ni duit pun dah nak kena bajet bajet dah..tak lama lagi nak jadi aboh pulak..

Y : ah?ya ker?wife Din pregnant dah eyh?

D : ha la..heeeeee..

Y : ooohhh..tahniah..bila due?

D : bulan 3 ni..tak lama dah aih..hehe..

Y : oloh..oloh sukanya dio nak jadi aboh..hahaha..

D : haha..tu la..tak taw lah camna dah ada anak nanti..dah tua dah Din ni..nak jadi bapak oghang dah..hehe..yana bila lagi nak kahwin?

Y : Yana tunggu Baddrol Bakhtiar..

D : hah?baddrol pemain bola Kedah tu ka?

Y : Ho lah..

D : Uish..nak oghang Kedah gak?haha ..

Y : hahaha..

D : tak pa lah Din doa Yana dapat lah kahwin dengan Baddrol Bakhtiar..ada jodoh dengan dia nanti..eh..dia ada kereta honda tu..ok lah tu..

Y : doh apa kaitan pulok ngan kereta honda?ore buke nok ko kereta ore nok tuan dia..hahaha..sengal..

D : dak la..senang la Yana nanti..kereta honda tu best tu..

Y : haha..apo apo jah la..



bla bla bla...


Nama dia Din..kawan baik aku masa kat u dulu..tapi course kami lain-lain..aku intrade..dia finance..macamana aku boleh kawan ngan dia entah dah lupa..tahun lepas kahwin..tahun ni dah nak dapat baby..auw sweetnya...


Sejak dia kahwin tak pernah lagi dia kontek aku..aku pun terkejut tengok dia call..takperlah kawan lama..aku  rasa dia nak share kegembiraan dia nak jadi ayah sebenarnya..dapat dengar suara dia..haha..lawok la dia tu..


Siap doa aku ngan BB lagi...ahahha..saja la tu nak main angin aku kan..sorang cakap Kelate..sorang cakap Kedah..tapi masing-masing adalah faham bahasa..haha..

habislah kalau awek Baddrol Bakhtiar baca ni *bajet blog famous..uhuk*..saya adalah bergurau sahaja..;)

11 comments:

CaDLyNN said...

wahhhhhhhhh...minat baddrol bakhtiar ye...meh lin doakan jugak :p

JR said...

Nanti saya cuba risik2 Baddrol, kalau ada kuota lagi boleh tolong isikan...ihik...

puteri rimba said...

hai salam kenalan...my parents kalantanese also,oghe tendong......heeee...pernah bermaustatin di pasir mas 3 tahun,study..

Azlan Hasan said...

amin..moga bertemu jodoh ngan bad..hehehe

Regards,
-Strider-

Original CikTeddy said...

cik pon doakn jugak la..amin =)

HeNRieTTa JoSe said...

Eehhh....sempat lagi join....klu xsilap smpai akhir januari....cuba la....cantikkan card tu....
Lagu kumpulan baw, tajuk dia warkah, ost drama sindarela tv3 xlama dulu....

Nieda said...

Kalau jodoh APa salahnya

Myra Jay said...

Ehem ehem, x-BF ye..hehee :)

Yana, mana tau ada jodoh betul ke dengan BB tu :)



p/s : Nak minta tolong vote di FB ye :)
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. asal bolat nk gelak eh prbualan ni.. lawak gak kak yana ni.. haha..

kak yana biler nk khwin plak>

Woofer Storm said...

badrol bakhtiar takde sis,ada pun achie baktiar ni..hehe tak reti main bola,reti tdo sahaja..hehee

Anonymous said...

Hehe..tahun ni bru bca..nasib da lma kalo x sy cmbru la.bad kata trima kasih sbb minat dia n dhrapkn trus skong dia walopn xbrtmu jdoh ngn dia.hehe.(Wakil baddrol.Bad kt sbelah ni,sja ktorg trgtal nk search nma msing2 kt google)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...