18 January 2012

Guru Lega Dapat Tukar Sekolah

Assalamua'laikum..


Selamat pagi semua..
hari ni rasa release sikit dapat blogging secara aman..:)..


Ok actually tadi aku ada baca kosmo..
kes cikgu yang mengajar dekat Sabah tu yang mohon pertukaran mengajar ke Semenanjung kerana diugut suami dia yang kaki pukul tu yang akan keluar penjara..


Apa yang aku rasa jengkelnya..
cikgu tu terpaksa berhenti mengajar sejak Julai tahun lepas lagi kerana masalah yang dia hadapi tapi semua permohonan yang dia buat adalah gagal..


Alih-alih semalam kes dia keluar kosmo,
tengok-tengok hari ni dah proses permohonan..
kau orang nampak tak???


Aku tak tahu lah dekat Malaysia ni memang macam tu lah kan..
asal keluar Media je barulah nak ambil tindakan..sama juga macam tengok Bersamamu..
wakil-wakil rakyat tak adanya nak pergi melawat orang kampung dia macam mana..bila TV3 datang jer..semua pun nak buat prihatin lah...


x(

9 comments:

Cikpuan rara said...

hehehe tu lah pasal.dh masuk paper baru amik tindakan.tak paham tol dorg ni.

Nisa Greennnpanda said...

k'jaan busy sgt tue yna, that's why bile msuk paper, br ade tindakan..

nk sy dtg klate? alamak, tumpang umah yna, leh ke? hehehehe.. ^_^

Acik Erna said...

yana..macam tu la..tak boleh nak kata apa dah..sabo je la..

CaDLyNN said...

biasala tu..
meh kite komplen ramai2..hihi

klcitizen cikgunormah said...

bila tak ada belas ehsan dalam hati penjawat kerajaan dan bekerja sebb nakkan habuan lain. payah kan

Azlan Hasan said...

normal..lebih2 lg waktu2 sekarang nie..kalau rakyat luka terkena pisau lipat bagi plaster pun bleh masuk paper..hehehe..hopefully kita tak perlu lalui scenario macam tu..hehehe

Regards,
-Strider-

Izan Ishak said...

kesian plak nasib cikgu2 yg gagal nak tukar sekolah tu kan. bila dah masuk suratkhabar barulah lulus... pelik betul. takkan semua nak masukkan dalam media kot...

Aishah Jahirah said...

ye lah dik....nak mintak transfer ckp xde kosong kt tmpt yg nak tu.tp bila kabel hebat, bila jd kes mcm tu msk paper,tv....ada pulak...erm konpius lak.

Onitsuka_hana said...

spatutnya xboleh.lagipun nie masalah individu. Kerajaan xleh masuk campur. Kes nie dah masuk akhbar mestilah kerajaan ambik tau nnt orang ramai salahkan kerajaan plak.. Biasa la tu..

Hana dapat pengetahuan nie pun sbb hana bakal guru.Kalu xsilap hana dalam surat pekeliling, tukar sekolah sebab ikut suami or terdapat kekosongan je yang boleh tukar sekolah.

Sepatutnya cikgu tu kena rujuk mahkamah bukan rujuk kat reporter.

p/s : panjang ja hana komen. Tapi komen2 hana tu semua betul.. :) cuba renung2kan utk kesenagan semua pihak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...