17 January 2012

Aku Sebagai Anak Angkat

Assalamua'laikum..



Aku teringat sangat dekat keluarga angkat aku..sangat..sangat..sangat..!!


Walau sebenarnya aku dah lama tak contact dia orang since aku grad..last jumpa masa aku konvo haritu tahun 2009..errkkkk..tu pun dengan aboh jer..family angkat aku dekat Terengganu tempat aku belajar dulu sebab aku pernah join program siswa apa tah..masa tu aku semester 1 baru pun..




Asalnya memang kami rapat..sebabnya keluarga dia orang sangat sangat lah friendly dan baikkkkk giler..pulak tu jenis anak beranak ramai..kecoh jer setiap kali jumpa..tu yang buat aku rindu tu..


Aku tak contact sebab aku segan..entahlah..memang aku penyegan pun..nak nak duduk jauh kan..nak call-call selalu nak cakap apaaaaa?haha..lagi-lagi call aboh asyik tanya 'yana bila nok kahwing?takdok calong lagi ker?blablabla..'sakit lutut nak jawab..hehe..


Lagi satu aku ni kerja kerani cabuk jer..haritu jumpa pun aboh tanya aku kerja apa..gaji berapa..siap nak soh benti nak adjust aku kerja lagi..tapi dekat Tganu la..lepas tu duduk rumah dia..haihhhhhhhh..taknak lah!walaupung dah anggap macam keluarga sendiri tapi tetap tak sama lah rasanya..tak best gak..heee..aboh ni jenis cable punya olang ooooo..ha ha..rugi kan aku?:p


Hurm...tu lah..aku rasa aku kejam lah..aku taknak call sebab takut kena sound baik punya..kalau boleh aku nak pergi Kampung Serada nak jumpa Mok(nenek), aboh, k.linda(wife aboh muda sangat so panggil kakak jer..haha), K.Ti, Abg Ngah, Abg Rahim...aaaaaa siapa lagi?muka aku nampak ni tapi nama tak ingat..hahaha..


Kesimpulannya...diam bukan bererti aku lupa..aku ingat..cuma aku segan..sebab dah lama sangat aku diam..siapa ada keluarga angkat jugak?please tell me how u treat them?no talipong semua pung aku dah tak ada sebab dulu selalu tukar nomborrrr..haishh..


Kena mintak dengan Ayu lah..anak angakt kesayangan..ekekeke..:p


Aku yang kejam!:>

10 comments:

Aishah Jahirah said...

terus lost kontek ngan family angkat dulu...:(

Hanis MY said...

behnyo ado family angkat...

Nisa Greennnpanda said...

wah..bestnye ade famly angkat...hihi~...

hye yna, sori la lame xsinggah sni, br merdeka dr exam.. ^_^

CaDLyNN said...

bestnye ade family angkat..kite takde pon :(

Onitsuka_hana said...

best la ada famly angkat. sng

Izan Ishak said...

syoknya yna ada family angkat. baik pulak tu...

k.izan takde pengalaman berfamily angkat ni... so takleh nak bagi idea..hehe

CekbOlat-bOlat said...

pdan muka.. tukar la lagi.. tukar la lagi.. heheh #kejam..
maaf-maaf..

berdoa =D

Woofer Storm said...

meh kol sy,anggap je sy ni abah angkat sis..ehhehe

#takde yang sudi mengangkat sy yang berat ni sis..hehehee

Pen Biru said...

sesekali kena contact juga..btw..kalau di kedah, penyegan tu maksudnya pemalas.heheh

Azlan Hasan said...

wah...nie mesti ank angkat kesayangan nih..hehehe

Regards,
-Strider-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...