23 February 2012

Macamana Nak Jadi Sukarelawan?

Assalamua'laikum..




Tadi aku google2 tempat untuk join badan amal dekat Kelantan ni..tak jumpa banyak pun ada http://www.iam.org.my ni jer..bolehlah..aku register..tapi macamana kita nak tahu aktiviti and nak join aktiviti tu nanti eyh?


Adess..excitednya aku ni..tabiat aku makin pelikla i think..hehe..takper tabiat baik kan..nak tolong orang..boring lah time hari minggu tak buat apa..keluar tengok dunia orang yang lebih susah dari kita bukak jugak mata hati ni..


Ada saper2 jadi sukarelawan tak?i still tak paham caner nak aktif nih..huhuh..ke nanti diorang kontek kita..heeeee..:risao:


13 comments:

ieda said...

hurmmm akak x pernah lak daftar utk sukarelawan nie :)

ps : dikk kalau di kelantan memang x der suplier dia .. kalau nak turun lah ktn .. amik stok banyak2 ..
konpermm puas hati dik ;)

Ujie said...

akak penah buat entry psl ni..dan penah join yayasan salam.

caranya, lepas register yana akan dpt surat pengesahan. lps tu sesetengah badan akan minta kita pegi kursus induksi sukarelawan.

lps tu dia akan bgtau kita kat mana perlukan sukarelawan. kita pilih ikut mudah kita lah. mcm akak..langsung tak penah pilih sbb semua jauh dari rumah masa tu.

daftarlah..solo ni senang nak gerak.

Aishah Jahirah said...

ha ah pernah terbaca kat blog kak ujie....menjoinkan diri gak semntara solo mollow ni...heheh

Cik Ina Do Do Cheng said...

baguslah tu , ada gak buat keja benda berfeadah dihujung minggu.

Woofer Storm said...

ari tu ada daftar,ngan persatuan ntah apa..tak ingat,tapi smpi skg takde apa2 pun ni..ermmm

CikFi said...

semoga berjaya ye...
cuba sampai boleh...
mesti boleh punyer..

anda ditag
http://hatinufid.blogspot.com/2012/02/jawab-11-soal-11.html

Ujie said...

ni link yayasan salam yg akak penah join dulu..kalau berminat..

http://www.salam.org.my/joinus.html

Niza Romli said...

bagus la yana dari takda apa2 nk buat hujung minggu kan..

akk takpenah join mana2 persatuan.

Izan Ishak said...

boleh isi masa hujung minggu kan bila yana jadi sukarelawan...

k.izan pun tak pernah lagi jadi sukarelawan...

Mr.Clive said...

hi hi!

suka soalan yang terakhir tu...ok,kalau awak tak pasti, cara yang paling baik adalah mula melakukan keje keje sukarelawan dengan sendiri...byk persatuan yang memerlukan pertolongan untuk championkan dorang punya causes.

dari satu,awak akan mula attract attention dan mulala lompat dari satu bidang ke satu bidang sukarelawan...

sy dah 4 tahun melibatkan diri dalam menjadi sukarelawan untuk membantu pembgunan belia kat negara ni dan hasilnya walaupun bukan wang ringgit tapi amat memuaskan! :D

Zahirah Dzulkifli said...

saya bukan orang kelantan, macam mana? hoho

Mishter Izwän said...

good luck, kalau ramai org cm awk kan bgs,

sy belum bersedia lagi nk jadi sukarelawan !!!

cik ika said...

ala.tataw a plak~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...