26 February 2012

Jangan Tersalah Pilih

Assalamua'laikum..





Penggemar ice cream tegar macam aku ni lebih rela memilih untuk makan ice cream time lunch than makan nasik bila mengidam sangat2..bukan murah cornetto royale ni eyh..RM2.80..huhu


Ku sangka yang dalamnya tu stoberi macam yang aku beli sebelum ni..tapi hampas lorh..filling coklat gak yang mengalir..ouchhh..sangat manissssss!!so natijahnya..pembaziran..uhuks..masuk dustbin lor..caner boleh salah beli ni...hurmm..


mood: lapar!!hahah



oh ya..sikit eyh..ahaha..nak jugak selingan..sama jugak macam nak pilih calon hidup yang sesuai ya..kena pilih betul2..jangan nampak luaran dah macam ok so pakai grab je lah..bila dah dapat baru tahu..dia bukan yang ku mahu..hehe..


Adehh..ada kawan aku nak soh aku berkenalan dengan kawan dia punya kawan pulak..hello??siapa tuuu?huhu..kawan aku pun tak kenal laki tu siapa nak suruh aku kenal..so daripada aku mengecewakan orang satu hari nanti or lebih dahsyat aku dikecewakan lebih baik say 'sorry saya tak nak kenal'..hew2..


Macam ni lah kalau dah solo kan..kejap orang tu usha..kejap orang ni tanya..aishh..bukan happy dah macam ni..takut lagi ada lah..asyik tolakkkk jer..kang tak pasal2 ada yang mengata aku memilih lah apa lah..sedap jer cakap sebab tak dok tempat kita kan..


Ada yang marah2 habis kau nak yang macamana lagiiiii??ehhhh..mana boleh paksa soal hati ni..selagi hati aku belum terbukak balik so tak payah lah hulur orang tu hulur orang ni..belum tentu lagi laki tu betul2 suka dekat aku pun..ishh..fobia cintaaaa(nyanyi lagu nashrin..)ahahaha..


Dulu masa aku putus..lepas 2,3 bulan dah couple dengan orang lain..orang mengata jugak cakap..cepat bertukar ganti pakwe..suka kan judge2 orang..dah masa tu hati aku berkenan dengan orang wtf jugak padahalnya..but now(tertutup sudah pintu..pintu hatiku..agnes monica)kah kah..


Aku pun sentiasa berdoa dicepatkan jodoh dengan lelaki yang baik untuk aku, hidup aku dan agama aku..solat hajat..istikaharah semua k..cuma (ok alasan lagi..heeee) seruuu belum sampai kot..atau pun ada lah tanggung jawab aku yang belum setel kan..


Atau pun..atau pun..atau pun..ahahah..sawan dah ni..aku tulis sini bukan orang yang buat aku stress tu baca pun..aku sendiri jer nak baca..at least loss gak la beban kepala hotak aku ni sikit..kannn?


Kadang2 terfikir..siapalah bakal suami aku nanti kan?macam tak percaya kalau aku dah kahwin..keh keh..hello bakal suami..cepat2lah muncul nak tutup mulut berapi dia..dia dan dia ini..hewww...


Ok enough meraban..kang ada yang protes sebab tulis entah haper2..ya lah2..saya tahu blog saya ni awak yang punya sebab tu lah saya tak boleh tulis apa yang saya rasa kan?ahaha..

9 comments:

O CIKTEDDY said...

lorh..kalo xnak bg shaye larh! shaye lg la pmakan aiskrim tegar..sume jenis ku telan!haha
erk,moga cepat bertemu jodohnya..amin!

Nurulbadiah Lai said...

gmbar kat bawah comel!!

tak de kaitan hehe

Niza Romli said...

alamak!! terlioq ceq tgk eksrim tu.

semoga yana jumpa dgn lelaki yg di idamkan ye. jgn risau..adalah nnt tu..hehe

xila riston said...

ingatkan pela halnye...hehe

Pen Biru said...

Paling suka aiskrim malaysia.Murah n sdap

ieda said...

sedap nyeee panas2 macam skrg memang best kalau layan aiskrim .. ;)

CaDLyNN said...

yna..insyaAllah satu hari nanti yna akan ditemukan dgn laki yg boleh membahagiakan yna...sabar ye..ececeh....jodoh n ajalkan dah ditetapkan...usaha kene ade..tp kalo belum smpi mase...relax je la kan.. persetankan si dia, dia dan dia yg duk mengata tu..yg nk hidup berdua nnti bukan diorang kan..takyah nk sibuk hal orang lain..kan kan..

Izan Ishak said...

insyaAllah... kak izan doakan yana akan jumpa bakal suami yg bakal membahagiakan hidup yana nnti...

k.izan tak pernah makan eskrem cornetto royale tu... terliurlah plak!

CikFi said...

terliurr tang gambarrr ice creammm..liokeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...