29 February 2012

Bayar Hutang Jawab 11 Soal 11

Assalamua'laikum..



Terima kasih untuk CikFi yang dah sudi mengetag daku untuk jawab soalan2 peribadi ala2 artis dah rasanya..wakaka..temkiyup ya..;)



Mula2 kena post rules ni eyh?betul kan Cikfi kan2?hehe..susah saya nak copy gambar di blog awak..tsssskk..



Tentang Diri Ku..ermm..banyak mana ni..11 gak ker?tak stated pun?heee..

::anak bongsu dari 6 beradik

::asal dan menetap di Kelantan..tapi mak abah aku pernah menetap di Kuala Lipis..motifff?kampung Siti Nurhaliza..ahaks!

::suka menyanyi dan pernah masuk pertandingan bintang kecil peringkat sekolah masa sekolah rendah dan semestinya aku kalah..:(

::cita2 nak jadi pelakon tapi dapat tentangan yang hebat dari mak bonda tercinta..tak mampu nak menderhaka..pelakon solehah..ahha

::suka buli kakak aku..takla jahat sangat..;)

::tak suka makan ubat time sakit kecuali sakit yang sangat sakit..lol

::malas mandi tapi kalau dah jumpa bilik air sila tunggu 1/2 jam lg baru saya keluar..hiksss

::tidur time stress..i mean lepas maghrib tidur sekejap then bangun dalam jam 9 or 10..macam tu lah sokmo time emosi terganggu..huihui..

::pendengar yang setia..sebab tu kawan2 aku suka citer masalah dekat aku..lepas tu aku pulak yang bermasalah dok pikir masalah diaorang..hahah

::apo lagi?cukuplah eyh..banyak yang buruks jerhh..hahah..teruk..teruk..
_________________________________________________

Ok ni soalan tag dari CikFi..
1.) Panggilan manje anda kat rumah?
tak ada panggilan manja sebab kat rumah semua garang2..ekeke..

2.)  Kereta idaman anda beserta alasan ?
belum ada kereta..kesiannn..tapi idaman saya Vios /honda civic jer..tapi rasanya mampu beli viva jer kot..keh2..

3.) Siapa paling garang dalam semua adik beradik anda?
Semua garang2 kecuali saya..hakss..

5.) Kalau anda ada Rm1.00 apa anda akan buat melainkan simpan?
sedekah..baik tak?;)

6.) Apa pesanan yang anda ingat dari ustaz/ustazah masa sekolah?
alamak..tak ingat 1 apa pun ni puas dah refresh..huhuh..tapi rasanya ustazah pesan buat baik pada ibu bapa..itu paling ingat..

7.) Tahun kelahiran anda?
tahun webbit..:p..1987..ok macam sudah tua jer..macam??:p

8.) Pengalaman yang paling menarik, cerita sikit ?
masuk U!:)..aku dok KL masa dapat offer letter tu..dok pasar malam ma call..nangis sedu2 kat pasar malam..hahah..tak penah dibuat orang..:p

9.) Kenapa anda berblogging ?
nak tulis apa yang tak mampu bibir meluah..:)

10.) Idola anda?
Dr.Muhaya :)..nak jadi macam dia ya..boleh ke ni?huhu

11.) Apa pendapat anda tentang blog Cikfi?
Blog yang simple and senang nak baca..tak serabut..nice..:)


Ni pulak soalan yang aku susah payah mengerah otak mencari idea ni..
1 . Apa maksud nama blog kamu?
2. Paling suka makan apa?
3. Paling teror masak apa?
4. Mandi berapa kali sehari?
5.Suka makan aiskrim tak?aiskrim fevret?
6. Kalau stress biasa buat macamana?
7. pernah accident tak?kongsi cerita..
8. brapa kali putus cinta?hik hik..
9. dah daftar pemilih?rasa2 pilihanraya kali ni macamana situasinya?
10. destinasi impian nak pergi ke mana?
11. Apa pendapat kau orang tentang pemilik blog prettywite ni?


Wallaa...susahnya nak cari soalan..2,3 hari dah aku dok pikir nak buat tag ni..susahnya nak jawab2 n create questions..baru rasa susahnya cikgu nak buat soalan exam dulu..hehe..ok..aku nak kena tag 11 orang..siapa ya?hurmm....anda2 yang kena tag ni tak kisahlah nak jawab macamana ya..jawab tag aku pun dah cukup tak payah tag balik n post rules..hehe..


Ok yang jadi mangsaku kali ni....

1) K.Ujie
2) K.Izwa
3) K.Niza
4) Lin
5) Cik Lia
6) K.Izan
7) Cik Teddy
8) K.Aishah
9) Cik Ngah
10) K.Hezrina
11) K.Ida


Buat ya kau orang jangan tak buat..hihihi..takderlah..ada masa nak buat bolehlah buat ya..thank you so much..sayang sebesar gunung!:x

19 comments:

Ujie said...

ciss..yana! putus cinta pun ada gak eaa..dia tak bgtau, tapi tanya org. bijak3..

*insyaallah akan dijawab, demi kamu cik adik yana!

puteri rimba said...

aik...cik ngah pun kena...heeee....insya allah,nanti la jawab deh...nak wak kijo dulu...
p/s : penah dok lipis,belah mano tu?...heee...saya org lipis...

Aishah Jahirah said...

akak pun ditag ya...hehee..insyaallh nanti akan dijawab segala soalan yana....:)
samalah kita yana...xsuka mkn ubt kecuali terpaksa....kui3

CikFi said...

terima kasih ^_^

hehehe sangat baek hatimu krn mahu sedekah kan rm1 tu..

haaa 1kpg dato ct yer, ade bau2 bacang tak ngan dier..hohoho..


nnt kalo dah pakai civic jgn lupe kat cik fi oke...

Mr.Clive said...

cita2 nak jadi pelakon yer?teruskan! youtube ada!hahaha

Munnafendy said...

aduhaiii nasib la sape yg pernah tag sy..mmg tak menyempat nak jawab!

eh..sedara tokti ka? haha

Mr.Clive said...

hari ni lunch ape?
hehehe

kalau nak berlakon,berlakon citer ape ea?

hehehe

and dulu mesti adik yang nakal kan??ish3

wan nurul hezrina said...

hehe nnt insyaallah akak buat kay=)

Niza Romli said...

pehh! soalan no 7 tu..mcm dah tak sabar nk cerita ni..pnjg ceritanya, boleh ke yana? huhu

sbnrnya tak brp nk suka join tag2 ni tapi demi yana, akk berbesar hati nak jawab..hehe..Insyaallah, masa lapang2 nt akk jwb deh.

Cik Ina Do Do Cheng said...

ko dah masuk pertandingan tu dah garenti sora sedap. alah kenapa tak berlakon kalau tak dah boleh nengok ko dalam tv.

Azlan Hasan said...

wah...kalau memang idola bintang kecil dulu sekarang mesti dah jadi pemes macam ct nurhaliza..hehehe

Regards,
-Strider-

kakyong said...

wah...memang pernah bercita2 nak jadi artis lah nih.... ;) hehehhe..

kakyong dah lama tak buat kerja2 tag mcm nih...

ummiarissa said...

nanti lah akak try jawab..macam tak faham sikit je...hmmm...takpelah buat je lah nanti ye...

faiz fakhirin said...

hehehe...banyok sunggoh soale...mujur ambo xkeno..hahahaha

O CIKTEDDY said...

oh tidak!susahnya soklan..haha

Azhafizah[フィザ] said...

wahh..banyak betul..dah lama tinggalkan game tag ni..nice to know you ^^

Mr.Clive said...

selamat pagi!:D

Cik Lia Lomi said...

terima kasih tag, insyaallah Lia jawab.heeeee

puteri rimba said...

cek mek eh...ni Cik Ngah jawab doh...heee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...