16 February 2012

Kakak Fasha Sandha

Assalamua'laikum..



Dulu masa kat udm(unisza) aku satu kolej(hostel) dengan fasha sandha kau orang tahu?
apa?tak percaya?hehehe..
betul ni...


Bilik aku ni sebelah bilik fasha sandha ni..so selalu lah dengar suara di yang lemak merdu tu kan..
mula2 macam tak percaya and rasa nak gelak pun ada fasha satu blok hostel dengan aku?
aku bagitahu kawan2 aku dia orang 50-50 nak percaya..
ya lah sebab dia orang belum dengar suara fasha tu..



Satu hari masa nak g cafe terserempak lah dengan fasha sandha dengan kawan2 dia and aku dengan kawan2 aku lah..
denar suara dia terus kawan2 aku sengih2 dekat aku..betullah fasha sandha kata dia orang..


Sampai satu part aku bengang dengan fasha ni..
masa tu aku nak pergi angkat kain dekat jemuran kat bawah..
so dia masa tu nak pergi kelas kot..
aku pakai tshirt, track suit dengan tuala jer..nak cepat..



Tiba2 dia tegur aku..
Eh..awak nak pergi mana ni pakai macam ni?
angkat kain..
takkan nak pakai macam ni?
aurat tu..pelajar2 lelaki nampak nanti macamana?
pergi tukar...
zassssssssss...panas jer muka aku..
memang dasar tak boleh ditegur kan?haha..



Bukan..bukan..bukan begitu..
aku geram lah bukan aku tak tutp aurat pun..
bukan jugak baju ketat..
masalahnya cuma aku sauk tuala tak pakai tudung..
tuala lagi tutup aurat apa..labuh dan tebal..:p
kerek lah dia dengan muka annoying dia sampai sekarang aku ingat..


Tahulah kak fasha pakai tudung labuh..
boleh tak tegur dengan lebih lembut sikit..
dahla tak pernah bertegur sapa walaupun berjiran..
tiba2 tegur aku tak tutup aurat sebab pakai tuala..
apakah?
ustaz azhar cakap kalau pakai baldi pun takper janji tutup aurat bukan tutup rambut jer..keh keh..


Nyway..
since haritu lagilah aku tak heran dengan dia..
dengar suara dia pun aku nak tutup telinga..hahaha..
dan dia bukanlah fasha sandha yang sebenar..
suara jer nak sama..
fizikalnya tidakk..tapi still lawa juga..:)

8 comments:

CekbOlat-bOlat said...

LAAAAA.. bolat baru nk sound.. die berketat2 takpe.. haha rupenye fasha sandha lain ! cess

Nieda said...

Hahahh....ingat ke betul.

Mr.Clive said...

hahaha
baru nak tulis, pictures or it didn't happen! LOL xd

Pen Biru said...

rasa cm nk pengsan ja baca entri ni.ingtkan betull..hish..terus tak jd pengsan.hahahah

Azhafizah[フィザ] said...

ingat betul betul kaka fasha sandha tadi..suare je eh sama..hehe..btw,hadiah sudah sampai..terima kasih ye yana ^^

azhafizah.com/2012/02/exclusive-fridge-magnet.html

Waqheh said...

sedap ke sora ngada2 mcm tu...

Aishah Jahirah said...

hehee ingatkan fasha betol2 tadi....:)

Nisa Greennnpanda said...

ceh...sy t'tipu, hehehe.. >_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...