13 February 2012

Janganlah Tunjuk Jahil Sangat

Assalamua'laikum..



Bukan senang nak move to better life which in a good way, islam..
banyak halangan dan dugaan..bukan senang nak jadi mukmin sejati..
tohmahan dan 'anjingan' orang menjadi santapan harian..
they laughing at you with their shallow knowledge..
tak boleh nak terasa hati sangat dengan orang2 yang insulted their own religion..
oh maybe  islam hanya pada nama???
deep inside rasa nak bagi penampar every time jumpa orang2 yang mempersoalkan 'why girls cover their aurah properly sangat?' means wearing tudung tutup dada, baju loose,and wearing socks..
pleaselah..if u tak pernah tahu or tak pernah rasa nak belajar about agama u sendiri janganlah sesedap kepala hoki nak down kan orang lain..
dont show ur ignorance to others sangatlah if taknak orang tahu awak tu too dumb to the knowledge..
kalau nak orang respect kamu please respect others jugak..
what if ada orang yang insult u someday depan orang ramai apa yang kamu akan rasa?
oh..i beleive in karma..
kalau nak tanya tu in good manner why not..
tak perlu lah nak 'menganjing' as dia tak bodoh nak faham which is asking..which is deragotary..
girls yang pakai macam tak cukup kain tu tak ada pulak nak perli2 kan..
ya lah..boleh cuci mata..and biasalah pakaian macam tu normal lah ramai orang pakai so itu tak jadi masalah ya?
yang nak tutup2 kau hina2 pulak..
tak apa lah..itulah dugaan..as long as boleh bersabar..insyaallah Allah bayar berganda2 kebaikan..



sakit hati.:(

6 comments:

cheqna said...

sabar itu indah
x pelah yang penting Allah maha mengetahui segalanya =)

CaDLyNN said...

nape ni yna..
sabar ye :)

Rai said...

buat pekak...itu yg terbaik..

puteri rimba said...

biarkan dia perbodohkan diri sendiri...

Pok Amai-Amai said...

Yup. Org mgkn ley suh kite sbr tp yg mengadapnye sure tau mcm ne perasaan kite kan? Yelah, manusia tak sempurna. Ada mrh. Ada suke.

Sepatutnye, awak bls sj tohmahan diorang tu dgn kata-kata kasihan pd mereka. Provokasi paling lembut. Semoga mrk dpt muhasabah diri.

Izan Ishak said...

abaikan aje org camtu yana. yg penting kita tahu apa yg terbaik buat diri kita ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...