16 February 2012

Lawak di Bangunan Tabung Haji

Assalamua'laikum..




Semalam aku half day so pukul 2 aku dah chow dari ofis..anak sepupu aku lah punya pasal..ajak aku temankan dia interview..so mintak la excuse dengan bos..nasib baik lepas..lega boleh merewang..heheh



Sampai2 sana..Mc Yu(anak sepupu aku tu) kata tingkat 9..so carik lah lif..dahler tak pernah panjat bangunan tabung haji KB tu..nampak sangat tak ada akaun lagi..keh keh..ok jumpa lif..tekan punat 9..sampai2 jer..kami macam ehhh?apakah?macam bangunan renovate jer semua..takkan ofis dekat tempat berlubang berhabuk ni kot?so Mc Yu kata eh ke tingkat 8 ah?try g 8 lah..haha..punyalah dia tak berani nak call ofis tu dulu kan..


So kami tunggu lif..dah terbukak..ada seorang pakcik dalam tu..pegawai la kot pakai hensem jer..kira pakcik la ya sebab dah tua..haha..so masuk dia tanya tingkat berapa dia tekankan aku cakap la 8..tiba2 lif terbukak aku dah tengok number 11 yang keluar..pakcik tu cakap 'haa dah ni'..laju2 aku keluar dengan Mc Yu..lepas tu cari2 ada surau dengan tandas jer dengan rupa ofis tak siap jugak..aku dah tak tahan gelak..gelak jerlah tak hengat..cakap dekat dia weyh...tadi aku dah tengok level 11 lah..kita nak g level 8..kenapa naik atas pulak?hahaha..dengan dia sekali bantai gelak..



Lepas tu baru dia call ofis tu..kakak tu bagitahu tu tingkat 11 awak dok ada surau dengan tandas..turun tingkat 8 lah..terus turun balik..macam orang mengong rasa..keluar lif jer dah nampak nama company..hak hak..




sini pun sama dok renovate sana sini gak..habuk merata..





Lama jugak dia interview..sampai mnguap2 aku..nasib baik ofis tu tempat kawan kakak aku Kak Dora kerja situ..borak sakan lah aku dengan dia..last2 kakak tu bagitahu dah dapat dah dia kerja..Mc Yu tu lah..fuhh..lega aku..syukur alhamdulillah..tak sia2 sesat barat..haha..



Note : baru tahu ada pejabat2 lain kat bangunan tabung haji tu..ingatkan semuanya ofis dia lah tinggi melangit..padahal ground floor jer tabung haji nya..hihihi..:D

10 comments:

Izan Ishak said...

hehe... senyum je kak izan baca entry ni. boleh salah tingkat sampai tak jumpa ofisnya ye.

tahniah pada mc yu sbb dapat keje tu!

Tihara said...

alhamdulillah, rezki dia dapat keje..leh banje mak sedara :)

Mr.Clive said...

hoho...setailo la...tu la nasib badan...hehehe :)

diana said...

ok la letih sesat pun..ganti dengan balik kerja setengah hari tu..hehehh

Azlan Hasan said...

hahaha...sib baik jumpa gak ahirnya...

Regards,
-Strider-

Pen Biru said...

nasib baik dpt..huhuh

Adylia Qarissa said...

dkna pon baru tau rupanya tbg haji kat bawah jer ey?? ingat atas tu opis tbg haji lg..heheee

[PCL] said...

pcl biasa pegang 'tabung' haji je..blm sampai ke sana..mau sesat jugak tuh..haha.

Ujie said...

sbb susah payah..tu dapat kerja. ^_^

Nisa Greennnpanda said...

hihi~...
kalo sy, msti panik woo tgk ofis2 byk renovate nie...
nsb baik Mc Yu tue b'jaye dpt keje eh, hehe.. congrats for her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...