19 February 2012

Jom Main..Siapa Boleh Translate Ni Dengan Tepat??

Assalamua'laikum..



Ingat nak main picture puzzle ke apa kan..tapi tak ada gambar best lah pulak..
so kali ni aku copy emel yang Sal emel kat aku semalam ni..
nak minta kau orang translate ke bahasa melayu baku..;)
boleh?





Dah 4 tahun tinggal zaman belajar pun tetap imbas yang sama jugak..heee..


Kalau ada antara kau orang translate dengan tepat..macam biasa..aku akan reward dengan something nanti k..


Seorang saja pemenang akan dipilih...kalau ramai translate betul..aku ambik yang paling pantas komen la ya..;)

good luck!:)

22 comments:

Ujie said...

waduh..pusing kepala.

'teringat mi rebus kat trafic light...'

Nisa Greennnpanda said...

xreti la, hoho.. XD

"hahaha td aku t'ingat kat mu rebus kat traffic light bandar tue
tgh syok2 smbang. last2 snyap
pusing blakang tgk tonggeng dh situ..hahahaha
kenangan terindah...byk sgt..
xlarat nk sebut dh..haha
ngan satria nye la..hahaha
ngecut la. start jd gini mase dok umah yusuf noor la
berkat nye pasal
jd sengal sep2 nih..hahaha"

ade salah byk nie, hoho..XD

Hanis MY said...

oloh belit lidoh baco hehe...

O CIKTEDDY said...

hahaha tadi aku teringat masa mu rebah kat traffic light bandar tu tengah syok2 sembang.last2 senyap pusing belakang tertunggeng dah situ..hahaha kenangan terindah..banyak..tak larat nak sebut dah..haha dengan satrianya la..mercun la..start jadi macam ni masa duduk rumah yusof noor la berkat punya pasal jadi sengal sek2(geng2) ni..hahaha

mcm ni ke?haha ok dah =)

O CIKTEDDY said...

hahaha tadi aku teringat masa mu rebah kat traffic light bandar tu tengah syok2 sembang.last2 senyap pusing belakang tertunggeng dah situ..hahaha kenangan terindah..banyak..tak larat nak sebut dah..haha dengan satrianya la..mercun la..start jadi macam ni masa duduk rumah yusof noor la berkat punya pasal jadi sengal sek2(geng2) ni..hahaha

mcm ni ke?haha ok dah =)

Woofer Storm said...

siyes tak reti nak tlanslate,,pusing kepala ni sis..hehe

slmt mlm..

SSfatihah said...

hahaha tadi aku teringat duli kamu pernah terjatuh dekat traffic light kat bandar,
tengah syok sangat bersembang, tiba-tiba diam,
bila berpaling ke belakang kamu dah tertonggeng kat situ...hahahaha
terlalu banyak kenangan terindah...
sampaikan tidak larat untuk disebut...haha
dengan satria nya lagi...hahaha
mercun la..mula jadi begini masa tinggal kat rumah yusof noor dulu
berkat punya pasal
jadi sengal budak2 ni semua...hahaha



(letey jugak nk translate mende alah neh :) ha3)

SSfatihah said...

hahaha tadi aku teringat masa kamu jatuh dekat traffic light di bandar itu,
tengah asyik bersembang tiba-tiba terdiam
bila berpusing ke belakang tengok kamu dah tertonggeng kat situ...hahahaha
kenangan terindah...terlalu banyak
hingggakan tidaka larat untuk disebut lagi...haha
dengan satria lagi...hahaha
mercun la. mula jadi begini masa tinggal kat rumah yusof noor dulu
berkat punya pasal
jadi sengal budak-budak ni semua...hahaha

CaDLyNN said...

tak reti nk translate tu..huhu

yna! tq..da dpt dah.. baru dpt smlm...kikiki..pls ignore my sms :p

Izan Ishak said...

kalau kak izan... mmg tak pass nak translate ni. kita serahkan pada yg pakar lah ye!

cIk JanNah said...

alamak..jannah sleng klantan mmg failed. huhuuu

btw,salam kenal :)

Aishah Jahirah said...

alamak dik...fail nak translate...;)

CekbOlat-bOlat said...

HAH? *blur*

syhadahashm said...

hahaha..tadi teringat yang kao jatuh kat traffic light bandar tuh..tgh syok2 bsembang, last2 senyap..pusing belakang tgk tertunggeng kat situ..hahahaha..kenangan terindah..banyak sgt..xlarat nak sebut..dgn satria nye lah..hahaha..bpoya2 lah..start jadi mcm nie time duk umh yusof noor lah., berkat punye pasal..jadi sengal diorg nieh..hahaha

*oke dah..haha..tapi ngecum tuh sy dop reti nk trasnlate..muahahahaha..tq :D

syhadahashm said...

hahaha..tadi teringat yang kao jatuh kat traffic light bandar tuh..tgh syok2 bsembang, last2 senyap..pusing belakang tgk tertunggeng kat situ..hahahaha..kenangan terindah..banyak sgt..xlarat nak sebut..dgn satria nye lah..hahaha..bpoya2 lah..start jadi mcm nie time duk umh yusof noor lah., berkat punye pasal..jadi sengal diorg nieh..hahaha

*oke dah..haha..tapi ngecum tuh sy dop reti nk trasnlate..muahahahaha..tq :D

Myra Jay said...

Bahasa Kelate ye Yana?
Akak ada yg paham ada yang tak :)



p/s : Nak minta tolong boleh?
http://normj1001.blogspot.com/2012/02/mj-nak-menang-nikon-d90-dari-denaihati.html

deno said...

deno cuba translate, xtahu betul tak just try... hehe.. :

hahaha tadi aku teringat yang awak/kamu rebah di traffic light bandar tu, tengah syok-syok sembang, last-last senyap. pusing belakang tengok tunggeng dah situ... hahahaha. kenangan terindah... banyak sangat.. tak larat nak sebut dah.. haha.. dengan satria nya la.. hahaha.. mercun la.. start/mula jadi macam nie masa duduk rumah yusof nor la berkatnya pasal. jadi sengal puak-puak nih.. hahaha

Onitsuka_hana said...

nak try.. tunggu..

Onitsuka_hana said...

hahaha tadi aku teringat masa kau jatuh dekat lampu isyarat bandar itu. tenok seronok sembang tiba-tiba senyap. pusing belakang tengok sudah tertonggeng(jatuh) dekat situ.hahahaha kenangan terindah banyak sangat. Tidak larat hendak sebut.haha Dengan satrianya lah.hahaha lucu lah. mula jadi macam itu masa di rumah yusof noor lah berkat punya pasal.jadi sengal puak (kumpulan) ni.hahaha

yaka? separuh daripada cerita tu hana paham pastu xpaham dah.huhu

khairul said...

penin kepala abg

Niza Romli said...

tak reti la ceq! haha...loghat terengganu kan?

cik ika said...

belit lidah ni nk bce...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...