23 February 2012

Kahwin Dengan Ustaz?

Assalamua'laikum..



Nak cerita sikit pasal aku ni..huhu..haritu ada saudara belah ma tanya nak carikan calon isteri untuk sepupu beliau..seorang ustaz..lepasan pondok agama..


Tanpa disangka-sangka kan..ma tanya anak bongsu dia ni nak tak dijodohkan dengan ustaz tu?gulppppp!aku punya terkejut dah tahap apa dah..nak nangis pun ya..bukan terharu sebab dah nak kahwin ok tapi sebab tak nak!huhu..


Ma cakap kenapa pulak tak nak..baguslah tu ustaz..beriman..itulah yang kita nak..alohla..lomah lutut eh..nak kata macamana ya..belum sampai jodoh la kan..memanglah lelaki tu beragama tapi haihhhhh..takmo lah macam tu..tak layak rasanya kita ni..


Tapi ma cakap tak apa lah boleh dia bimbing apa2 yang kurang..hohoho..nehi nehi..biarlah kalau boleh yang seimbang dunia akhirat..i know who am i..biarlah lelaki tu bekerja macam orang biasa tapi tahu pasal agama..faham tak?taknak la yang tahu agama jer semata2..tak kisahla orang nak kata memilih ke apa..entah hati tak rasa nak..


Aku pun tak rasa terdesak nak kahwin lagi..sebenarnya kita tak rasa nak kan so kata lah tak rasa nak kahwin lagi..cuba kalau dah suka?dan dan kata 'im getting married kan....hahaha..


Tu jerlah nak cakap..kongsi2 apa dalam hati aku..bukan tak nak lelaki beriman..tapi tak semestinya lelaki pakai kemeja tu tak kuat agamanya..and tak semstinya pakai jubah tu 100% boleh bimbing kita kan..:)

13 comments:

faiz fakhirin said...

yang penting hati tulus ikhlas..

Niza Romli said...

ya betul. akk dulu terbekenan kat ustaz tau..feeling abih kat dia. tapi takda jodoh.

tapi takpe tak nyesal sbb akhirnya dpt somi yg duakepala dgn akk. happy idop. heeee

[PCL] said...

mudahan dapat pilihan terbaik dunia dan akhirat.

puteri rimba said...

setuju sangat yana.....kalau time tok se,bui la lagu mano pun,mace2 alasan,kalau doh nok,hangguk selalu...heeeee...
betul tu,berkemeja dan bekerja biasa pun kadangkala ilmu agamanya lebih tinggi heeeee...i dah jumpa tau...heeee

CaDLyNN said...

wah...da ade org masuk minang ke? hehe.

jodoh kite tak tau kan..tp tu la..kalau org yg kite berkenan..kalau tak ready lg pon boleh kate ready..hihihi

Pen Biru said...

hmm..semoga Allah berikan yg terbaik utk kita semua..aminnnnnn

:: Mrs.Eady :: said...

heheeehhe..same la tak berani nak terima ustaz kalo tak kawin lagi :)

Liza Razak said...

kalau kita sendiri tak bersedia nak kahwin pon payah jugak kan

Azlan Hasan said...

bab khawin nie yang penting kene bersedia..sebab tak bersedia tu yang buatkan ramai orang becerai..hehehe

Regards,
-Strider-

Pok Amai-Amai said...

Suke pemikiran awak. Tak semestinya lebam di dahi mampu memimpin anak bini sebaik mgkn.

Ape kate kenal2 dulu? Hiks!

Suraya Aris said...

buat solat istikharah mohon petunjuk kan :)

Mishter Izwän said...

msti awk risau dyer asik sembang agama jerk an, awk plak nk sembang dunia jerk .mmg tak masuk la

Cik Ina Do Do Cheng said...

pretty kena pastikan ustaz tu seimbang dunia dan akhirat, kita sendiri tau yang kite ni cam mana ye dak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...