23 May 2012

I'm A Bad Friend and How To Be A Good Friend?

Assalamua'laikum..


Pening dah pikir..nak taip ke tak?nak taip ke tak?ok lah kena taip jugak..kena buat entry jugak..kepala dah loaded dengan macam2 benda dah and this thing yang i nak expressed kan ni suppressed in subconscious so long dah..


Ya Allah..nak taip apa???huhu..risau ada yang grieving kang..ni lah ditelan mati saya diluah mati awak..hoho..huuuuuu..:(..sorry to friends..i really dont know how to be a good friend..reallyyy!i cant resolve your problems well evendo i gave full attention to hear all your problems but still i can't handle it..im oppressed when saw u sad but dah tak tahu cara mana lagi the best way to make u realize what u did was totally wrong!am i wrong to let u crying alone?to let u resolve ur problem urself?


Once again..sorry dear..im not good..hilang kata2 dah..i wanna be the best among ur friends but i know tak semudah itu nak nasihatkan orang..coz u ve made ur decision..and now u bear the consequences..same offense repeatedly?apa lagi nak kata?still salah saya ke?perlu ke saya terus2 advise dia?any nice words?macamana?seriously im tired jugaklah..slowly it hurts me inside ..duhh!diri sendiri pun im trying to learn a lot to be tough n unfortunately im not strong enough..advise orang tapi diam2 diri sendiri nangis..dah macamana?


Please give me strength..i dont wanna let dia pikir saya ni kawan yang tak berhati perut..no!im not that kind of friend!saya cuma bingungggggg!saya bukan motivator!saya tak pandai nak cakap2!tak pandai nak nasihat2!tak pandai..tak pandai!that's my deficiency..


Kadang2 rasa nak run awayyyyy dari semua ni!!why me?huhu stupid question..diam diri tak setelkan masalah..bersuara pun tambah masalah doo..koh3..or should i go for the doctor to get some sedatives?8-} sillyhahah silly me!


Ya Allah do help me out of this crisis...kesian saya..saya tak mampu nak hadapi..seriously tak reti nak calm down kan orang..yang saya tahu..SABAR!SABAR!SABAR!tu jerlah..maybe sebab dah accustomed dalam family im the younger one and usually saya yang being advised by my sisters and brother so thats why la kot..tapi bukan tak reti nak cakap langsung..frust jugak cakap sekali dua orang taknak dengar..nak cakap lagi..macamana dah pulak?


What problem?urmm..tak boleh nak bagitahu..huhu..boy or girlfriend?pun tak boleh bagitahu..aishh!sesak!boleh story takat tu jer..boleh paham tak ya?:( ..rasa macam cakap pun tak guna dah but i know dia kecik ati..



5 comments:

Pok Amai-Amai said...

Cuma satu, jaga saja hati kita dulu sebelum kita jaga hati kawan.

=)

mummY daniSha said...

hurm...x tau nak ckp camne eh..jaga hati sendiri dulu kot yana...

Hani Syahani said...

aduhhh, mesti rasa bersalah menebal, nak nangis puas2 je rasenye kn?? kadang kite suke ckp suruh org bersabarrr, tp bila kita kat kite memang tak tau PE KE BENBENYE SABO TU YE??? mcm blurrr je kan Yana?? sbb akk pernah kene

Aishah Jahirah said...

kawan yg baik xkan salahkan kawannya walaupun kawan dia xmampu nak tolong, nak advise.tgk keadaan jugaklah tapinya...bukan kerja mudah nak senangkan hati orang...

Blogger said...

Did you know you can create short links with AdFly and get $$$$$$ from every click on your short urls.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...