14 May 2012

Jumpa Dia 2 Jam Sebelum Kematiannya

Assalamua'laikum..



Teringat dia..teringat what happened semalam..sekelip mata jer Allah nak tarik nyawa hambaNya kan..masa jumpa dia semalam rupa2nya dia sedang menunggu detik kematiannya tapi arwah sendiri pun tak tahu!huhu..sedih :(


Semalam masa nak hantar ma pergi rumah cousin tiba2 ada motor datang kat sebelah ingatkan budak laki mana nak kacau..lepastu dia tegur ma..terus i turned tengok siapa..'eh Razif!ingat sapo la nak ngorat tadi" hehe dia sengih..and his friend kat belakang pun sengih jugak..deep inside my heart kata manisnya budak ni..Razif tu my cucu sepupu..then tanya ma siapa dengan Razif tu ingatkan sedara2 kami jugak..tapi ma pun tak kenal..serious he's handsome!


Semalam mandi lambat lepas dinner baru mandi..keluar dari bilik air Ayu bagitahu 'Nazi accident' itu yang saya dengar..then tanya balik? hah Nazi? Razif lah..Razif dengan saeng dia..saeng dia mati..haaa?Razif?saeng dia tadi baru aku jupo dia senyum jah katku ngan ma..terus nangis sedu2 tak dapat tahan sedih..nampak lagi senyuman budak tu..Ayu pun nangis..macam tak percaya orang yang kita baru jumpa dah pergi selama2nya..keluar bilik tanya ma lagi..saeng Razif hok gendong dengan dia tadi ker ma?hola ma replied..hukkk..tears again..


Then terus siap2 nak pergi jugak kat hospital..dia tengah dirawat kat Unit Kecemasan Hospital Lati,Pasir Mas..sebab lambat dapat tahu so sampai tu kebetulan dia dah bawak keluar Razif nak bawak naik ambulans pergi HUSM..saya sempat tengok dia..muka dia bengkak..memang bukan dia lagi dah!sedihnya tengok..dia pun tak sedarkan diri..


Ingat nak pergi tengok jugak mayat arwah kawan Razif, tapi takder saper nak teman..dah sampai lambat..sepupu2 saya dah pergi tengok dia kata penuh kat bilik mayat tu sebab yang meninggal 2 orang..lagipun dah 12am dat time..seram jugak nak pergi even ramai orang tapi bilik mayat tu kat belakang sikit..


Unofficial story yang cousin saya bagitahu accident tu melibatkan 3 buah motor..2 buah motor tu racing katanya then motor yang Razif dengan kawan dia ni baru keluar dari simpang rumah dia..cousin saya kata 2 orang meninggal, sorang;Razif cedera parah, sorang cedera ringan..sorang lagi larikan diri..


Masa jiran K.Mah(mak Razif) pergi bagitahu dia Razif accident terus lembik n rebah dia..can u feel the feelings of a mother dat time?kalo saya pun nangis inikan mak dia..Razif tu budak baik..dalam family dia agak peramah la..dia yang datang repair mesin basuh rumah kami dat day..sayunya..ya Allah kau sembuhkanlah Razif..


Cikgu diaorang pun datang sekali kat kecemasan tu..when he heard his student yang sorang lagi tu meninggal menangis dia..budak baik..cikgu pun sayang..cikgu tu cakap dalam seminggu dah perangai dia pelik jer..biasa salam dengan cikgu cium tangan tapi dalam seminggu ni dia salam pegang tangan cikgu kemas2 n cikgu tu dapat rasa la macam ada sumthing wrong tapi tak syak la apa2..dah ajal kan..oh they sholud take spm this year..huhu..


Ya Allah semoga kau cucuri rahmat ke atas arwah adik2 yang meninggal tu..walau macamana pun kematian mereka kita doakan arwah tenang di sana..rasa insaf..macamana agaknya cara Allah tarik nyawa kita nanti ya..:(


Ni link news dekat Sinar harian..hurm ada percanggahan story yang cousin bagitahu..http://www.sinarharian.com.my/semasa/2-pelajar-maut-3-parah-motosikal-bertembung-1.47714


al fatihah.



13 comments:

Masz Sidek said...

Innalillah... takziah utk keluarga arwah... semoga tabah menghadapi dugaan Allah...

:: Mrs.Eady :: said...

sedih nyer :(

al-fatihah...

mummY daniSha said...

inalillah...ajal maut x kire mude atau tua kan...al-fatihah buat arwah

Hanamiko Sakura said...

inalillah..
semoga Allah tempatkan dia dikalangan orang yang beriman..

CaDLyNN said...

alfatihah...

Hanis MY said...

innalillah dan al-fatihah... ya allah, kalu kak pun meme kejut... mace tok seko pulok...

ummiarissa said...

memang terkejutlah yana kan.baru je jumpa..esok2 dengar dah takde....al fatihah dan salam takziah buat keluarga si mati...yang cedera tu sepupu yana kan,semoga cepat sembuh..

cinnamon.com said...

salam.

terharu sgt.

innalillah hiwainna ilaihirojiun

~ yus ~ said...

al=fatihah. Takziah untuk keluarga arwah

Pok Amai-Amai said...

Innalillah...mati tak menunggu sesiapalah...kan?

Al-Fatihah dan takziah untuk keluarganya.

Ujie said...

innalillah..dan takziah.

mmg akan terasa sgt kalau kita baru je jumpa, alih2 dia 'pergi'.

Rai said...

innalillah..semoga rohnya tenang di sana..risau budak2 sekarang ni bawak motor tak pandai nak slow sikit..nak laju je kerjanya..ntah apa yang dikejar kita pun tak paham..

Aishah Jahirah said...

akak tumpang nangis...sedih baca...innalillah....semoga cepat sembuh dan takziah utk family....risiko tinggi naik motor ni if accident...;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...