17 May 2012

Latihan Industri

Assalamua'laikum..


Bulan 6 nanti student2 LI dah nak masuk..dulu saya panggil practical jer sekarang dah canggih,LI..ekeke..tapi selama 3 bulan tu daku akan tension lah kot..apa taknya makin ramai la lelaki kat ofis neh..dahla daku seorang saja sekuntum bunga..ho3..tak suka orang laki ramai2 kat ofis ni!!mesti dorang panggil saya 'kak' hahaha..lawak la dengar..

Abe Apih ajar flight log radio

Flashback balik zaman practical dulu..5 tahun lepas..saya, acik n cikwan semua classmate ni buat kat tempat sama..memang dah nak buat sama2..bff kot masa tu..hahaha..tapi kerja macam nak giler pun ada..stressss sangat!!acik paling menyampah kalo sebut pasal VA..hahah..bukan sebab banyak kerja tapi boring takder kerja..kerja kitorang susun file..fotokopi..tulis2..jawab phone..itupun lari2..hak2..

achik n yana @ aiport

Bila turun airport jer baru best sikit buat kerja..dok kat ofis memang takder kerja..kitorang g airport biasa dengan bos Ril..hai bos Ril..selalu belanja makan..belanja ada makna..hahaha..buat check in untuk orang2 nak g offshore..buat urine test..itu baru seronok la sikit..bukan seronok buat kerja tapi seronok cuci mata..wakaka

Bos Ril sporting ;)

Orang2 nak g offshore ni macam2 pesen jugak hokey..orang nak urine test jer nak tahu ada ada drug influence ke tak tapi sebekas dia g kencing..hahah..masa tengok dia bawak bekas tu da tak tahan nak gelak..sampai kat kaunter dia siap pesan jangan gelak taw!terus terhambur kitorang gelak..hahaha..siapa suruh pesan kan..cuba dia buat biasa mesti kitorang tak jadi gelak..dia pun bersalah kot g taruk pee dia semua dalam tu..hehe macam2..

abe fa'ek ajar check in..misscomm..haha

Banyak jugaklah benda tahu pasal offshore neh..paltform kat offshore sana apa dia..yang saya ingat Bunga Raya Alpha(BRA) n apalagi ek?lupa..lepastu kenal chopper(helicopter)..9M Sierra Tango Whiskey and bla2 haha lupa..

with k.dillah(admin)

Then cara manage proses nak ke offshore..cara jawab phone dah lain ok..cakap pun kena laju macam roket..agaga..kena ambik weather report..kena macam2 lagi..tapi tak selalu buat..itulah yang buhhsaan sangat..kitorang kerja asyik gelak jerla..lepastu kakak2 n abang2 kat sana tumpang gelak sebab confuse apa lah yang kitorang gelakkan sangat..haha rahsia..

with k.sue(accountant)

Sampai pernah kitorang pergi tidur jer dekat dining room..hahah bengong lah..dahla pempuan..habes takder keje nak buat kan..kadang melepak kat kedai bawah..saja nak g tengok Sudin sebab cikwan kata Sudin hensem macam Radi OAG..wakaka..memang hensem..lepastu termengorat dengan tentera..airport kan dekat dengan kem tu..tapi tak jadi jugak last2..hehe..

abe cox malu2 tucem..:))

Macam2 kisah lagi la..kisah ponteng kerja tipu2 kena masuk wad..aku lah pelakon utamanya..:))..sebab tak suka suasana kerja punya pasal..adess..nak karang semua sekali tak cukup la..kenangan pahit tu sekarang dah jadi kenangan manis..;)

chopper VA :p

Apa2 pun TQ VA for the experiences..saya memang tak mintak kerja dekat tempat tu..sebab dah tahu suasana kerja kalo boleh nak cari suasana n pengalaman yang lain kan..n belum tentu diorang nak terima samseng kg pisang nih..hahaha.so di sini lah saya..lalala..


Korang?ada experince gak kan?:)

11 comments:

Rai said...

akak buat praktikal 2 minggu je.. sbb sekolah akak dulu takde kewajipan nak buat praktikal pun.. tapi saje je nak tau..hehe.. sempat la merasa berebut naik train pepagi nak pegi keja.. huhu..

Niza Romli said...

kalau akak BRA tu kita panggil bahasa semboyan...alpha bravo charlie..mmg kena hafal la smpi Z zulu. Akk xda kenangan praktikal..sekolah tak pandai mana pon :|

Izan Ishak said...

menarik sungguh kenangan praktikal yana n kawan2... k.izan plak rasanya paling bosan kot sbb praktikal benda kira2 ajekan. paham2 sudah...

mummY daniSha said...

akak pun x ada praktikal...alhamdulillah..sebulan je cuti pastu dpt offer keje...konvo pun belum lg time tu =p

Cik Lia Lomi said...

sebenarnya kerja apa ni???..lia tak paham, heeeee

Mr.Clive said...

wahhhh wahhhh...jual mahal last2 tu yer... :P

Aishah Jahirah said...

akak xde L.I pun...huhuu jeles..

Ujie said...

bab urine test tu mmg segan! lagi kalau lain jantina...(jahat korang gelakkan org tu tau..) ^___^

eda_ej said...

teringat mase LI dulu.. kat TM.. sowang2 je.. tak de kawan.. tp best.. panjat tiang tepon, betolkan tepon umah org, masok manhole.. paling best potong line tepon umah orang.. hehehe...

Suhara Ain said...

Salam..macam mane ye prosedur awak apply LI dekat TM..tq :)

Eda Ejai said...

Suhara Ain~udah lame.. LI tahun 2006 dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...