16 May 2012

Kisah Razif di Hospital

Assalamua'laikum..



Update pasal Razif haritu kan alhamdulillah he's concious..saya belum pergi visit dia tapi ma and Ayu who told me lah semalam..diaorang dah pergi..huhu..nak pergi tengok jugak..mom kata sebab family kami ni tak henti2 ramai sangat orang datang melawat so patients lain macam terkulat2 jer tengok..takder yang meriah macam tu..huhu..anak beranak dah 1 kampung..hoho


The progress about him ok he's concious and dah boleh cakap2 tapi still cant opened his eyes..sebab accident tu kan i told haritu muka dia bloated habis and mata dia pun sama..dia macam hipotonik ke apa ek tak reti nak explain..ke ada side effect into his eyes ah?wallahua'lam..mintak2 tak lah..tapi macam pelik pulak he could talk but couldnt see..hurm..hurm..


Razif said that 'dia dah boleh balik dah ni..dia dah sihat dah..dah tak sakit apa2 dah..'whereas he actually patah tulang pipi, patah tulang rusuk and the most appaling is tulang rusuk tu tertusuk to his lung!errr..eerie!boleh dia kata tak sakit?huhuh


Pasal his late friend, dia ada tanya and u know what dia tanya kawan dia yang lain..dia ingat dia riding dengan kawan dia yang lain..tapi family said 'dia ok and dah balik dah' n tak bagitahu pun his friend tu dah takder n kawan yang bonceng dengan dia tu siapa2..tunggu until dia fully recover dulu lah..itupun dah sulking kata 'sampai hati dah balik tak datang jenguk dia pun'..huhu..if only u know ur friend was no longer in this world Razif!macaman agaknya bila dia dapat tahu nanti kan..?sedihhnya :(


Anyways, alhamdulillah at least dia dah sedar..the rest we still can keep du'a for him and trying the best to recover him back..insyaAllah..

4 comments:

ummiarissa said...

oh dia tak tahu lagi ye kawan dia dah takde..sedihnya..semoga dia cepat sembuh..

:: Mrs.Eady :: said...

ya allah dik..sedih nyer!!

semoga razif cepat sembuh ye..

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudahan Razif cepat sembuh.

Aishah Jahirah said...

alhamdulillah..mesti sedih sgt nanti bila dia tahu kebenarannya kwn dia dah xde...moga dia tabah n sihat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...