07 May 2012

ISTAF SuperSeries Singapore 2011-2012

Assalamua'laikum..


Last Saturday(5/5/2012) berpeluang tengok game sepak takraw dekat TV1..ok ISTAF is equal to International Sepak Takraw Federation..saya memang minat game ni dari dulu lagi tapi masa sekolah2 dulu biasa tengok dah masuk U kerja semua tak sempat nak catch up and now baru ada peluang balik..


Saya tengok yang quarter final punya yang India beat Singapore 3-1 which tak sangka kan India pun dah hebat main sepak takraw nih..padahal dia punya ranking before this yang ke 12 tak silap..so kesian Singapore dahla main kat their country..hehe..


Lepas tu Thailand pulak beats Philipine 3-0..ok Thailand main memang pembunuh punyala..haha..bagi telur ayam jer kat Filipin tu..faham2 la juara dunia tu..pheww..saya tengok pun memang menarik la..even bukan team kita kan tapi still nak tengok..sebab takraw ni dia lain taw..ada seni dalam game dia..seriously amazing!kalo game lain kalo dah team yang bukan negara kita yang main jangan harap saya nak layan..tak menarik minat langsung..haha..



Next terus follow Malaysia vs Indonesia..memang semangat giler..sampai hold dulu asar..ahah sengal..nasib baik pukul 5 stop untuk berita then boleh solat n ngaji2 dulu 5.30 baru dia sambung..itupun dah masuk round ke 4..malaysia menang set 2 n 3 tapi the rest disapu bersih Indonesia..



From my observation corak game Malaysia yang dok di ranking ke 2 dunia jauh lebih teruk dari Indonesia..sebab tu lah kita kalah main..tekong kita pun asyik bola sangkut di jaring jer..dari situ dah free2 bagi mata kat lawan kan..and itu yang best takraw nih buat kita berdebar2 jer..haha..dia macam badminton taw tapi dia lebih adventure lagi percayalah!;)



Ahah ok lah..saya tahu saya perempuan..orang lain sibuk review make up lah, tutorial shawl lah, apa2 jer yang nampak ladies tapi saya??review pasal sports?sepak takraw pulak tu..hahaha..hurmm nak buat macamaner kan..i love sports!thats my passion..tapi tak semua sukan la..certains saja..but still, im a girl, a lady, a woman, a daughter n a mother?not yet..;)..saya juga masak..make up..pakai tudung macam2 pesen..cuma tak addicted untuk lebihkan ke blog..ramai sangat dah buat macam tu..hehe


So Malaysia?kena tukar coach ke apa ek?macam football?..;)

5 comments:

Bitt (double IS) said...

cool! sport pon ok ape... ;)

Hani Syahani said...

eh dh tukar wajahlah blog dia, cung melecung!!
Yana mang suke sukan ek, dptlah akk bukak minda utk bace pasal sukan, kalo x sebelum ni sorilah akk nk layan2 sukan ni...pasal mknn memmmmannggg akk layan! hahahah

ummiarissa said...

layan sepak takraw lah pulak...tengok hoki lah sekali..

Woofer Storm said...

sedih bila mana spk tkraw dulu kita adalah raja,sejarah takraw pun disini bermula..

#moga ada kebangkitan.insyallah

eLL said...

salam kenal Yana. Kita lahir kat kelantan. boleh la kito kecek. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...