10 May 2012

Kosong Kosong Ooo

Assalamua'laikum..


Dah berapa kali saya masuk ke blog ni..nak tulis sesuatu tapi tak tahu apa yang nak ditulis..macam2 berlegar dalam kepala tapi semuanya tak tersusun..lepas tu ada jugak yang macam tak sesuai nak tulis ke blog..blog ni dah tak secure lagi dah tu yang takut nak tulis sebarangan tuh..ahah tak syok lah!


Everthing dah kena under control dah..kena fikir banyak kali untuk buat satu2 entry..aduss..tak syok2..hurm..dahla saya ni type yang susah nak cerita problem dekat orang..habes tu suka cerita dekat apa?hehe..dekat blog lah then dekat diary..


Ya, im still using diary!yang tak terhumban ke blog kita humbankan ke diary..cuma ada pro n cons lah..tulis dekat blog lagi best sebab nanti friends bagi opinions diaorang pulak..bagi semangat..i loikeee!tapi dekat diary nak tulis nak mencarut ke sukati la kannnnn..hahhaha takder siapa baca..lalala..dalam diary tu banyak kesedihan n kemarahan la offkosssss..:))


Oh jangan imagine diary saya tu seindah rupa ya..tak tak..dalam diary tu segala mak nenek resepi, motivasi, lagu, note kerja pun ada..haha macam2..nanti kalo tak lupa saya snap sikit2 diary from sekolah sampai sekarang ni saya guna eyh..diary macam belacan..ada yang dah kena kuah masakan n tepung2 kek sebab buat reference masa masak..hahaha..


Aihh..dari kosong dah jadi bertimbun pulak idea nih..hak2..takperla saya bosan ni kat ofis bos no. 1 tak ada so kerja saya macam tak ada lah kan..boleh relaks2..nak mngarut dekat blog ni..kikiki..


Sebenarnya since tadi lagi saya dok teringatkan seorang wak indon dekat kilang saya kerja dulu..lepas abes spm pergi kerja kilang keropok lekor dekat taman bunga negara, seksyen 28 shah alam..best kerja sebab ramai admires wakaka..


Sampai ada seorang wak ni nama dia wak yono..dia pantang taw tengok budak2 lelaki datang nak borak dengan saya terus dia bukak silat jawa dia..ahah!lepas tu semua gelak..budak2 lelaki saja jer nak ngusik dia..dia panggil saya yana maniss..huahuahua..saya ok jer dengan dia..alah orang tua..lagipun dia bukan jenis menggatal macam sorang lagi wak tu..cuma dia tak suka tengok budak2 laki nak ngorat2 saya..hehe..


Kadang2 saya buat kuih bagi kat diorang..makan sama2 clebrate bufday lah..haih..rindu kan kenangan..entah mana semua orang..wak yono still alive or not?hehe..ini pun saya nak cerita lain kali..sweet moment ni..masa nak berenti kerja dapat brooch dari Zamri..dia beli kat pasar malam seksyen 27..hahaha..ok lah atleast ada dari takder..brooch tu pun dah reput kot ditelan bumi..hehe..


Heh esok cuti!!best2..tapi banyak agenda so jadi tak best baliklah..hahaha..oklah dah mereng..kena stop sebelum keluar cerita2 yang jadi rahsia..hahaha..


Trimo kasih saeng2 hok mari blog ambo, ambo appreciate it so muchh!;)kalu kadey2 tokdan bw ko blog saeng2 tu harap dimaafin deh..ambo manusia biaso..lemoh dan tak berdayo nok buat ssemo bendo sekaliguh..kadey2 time tok bizi pun dey maghi agin malah tokleh nok wat ggapo jugok..hahaha..

ok inipun kenangan jugak..haha..

Bereh..baibai..take care..143 ;)

11 comments:

Ujie said...

hahaaa..yana, yg ni tulis betul2 mcm ckp dgn diari! semua luah..

eh, ntah2 wak yono tu pun peminat yna..^__^

Izan Ishak said...

alaaaa...comeyy yana. gmbr masa belajar dulu ye. peace mmg tak tinggal tu.

Hani Syahani said...

hahahahahaha...kate xtau nk tulis tp limebelas helai ditaipnye...hahahaha..

eda_ej said...

kene nyanyi lagu najwa latif yang kosong tu.. hehhehe..

mummY daniSha said...

wahh...byk peminat ni hehee

Niza Romli said...

budak juruihhh..tu yang wak yono sayang. kan:D

Woofer Storm said...

teringin terus lagu kosong kak..nyanyi skit boleh?

#muka dah ada iras2 najwa la^^

Ayumi Comot said...

hahaha..diari pun ade tulis resipi2? dasat....tu bukn diari, tu buku resipi,hehehe

ayu pun ade diari tp da lama xtulis:)

O CIKTEDDY said...

ade diari?wah..cik last time ade diari mase skola rendah tu pon first page je tulis.miahaha

xpo,ambo pahe demo bizi..wak lu kije demo sapa abih deh =D

faiz fakhirin said...

na bermadah pujanggo nah...hehe..amik la gmbr diary tu post sinih..hehe..

kelate meney turrr 3 0 mlm nih

hahaa

Aishah Jahirah said...

dah bertahun tak tulis diari....rasa tak secure je nak tulis.ramai peminat nak curi baca..sorok pun mesti jumpa.tu yg xbestnye....kat blog for sure la tak boleh nak merapu2 sangat walaupun kdg2 terkeluar jugak rapunye..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...