08 May 2012

Berhentikan Pekerja Kerana Akta Gaji Minimum RM900

Assalamua'laikum..



Dah agak dah mesti akan ada perkara yang buruk punya akan berlaku..just put yourself dekat tempat majikan2 ni la kan kalo dah pekerja before this dibayar gaji 500-600 jer tiba2 keluar akta gaji minimum ni sampai 900 sanggup tak agak2 ek?dah pekerja 10 orang nak bayar 900 semua memang macam tak sanggup la kan?


So saya tak reka cerita itu info yang my friend sms saya bagitahu dekat tempat kerja dia ada ura2 bos nak berhentikan mana2 pekerja..means kurangkan pekerja and bermakna jugak bertambahlah beban kerja atas seorang pekerja tu..seorang pekerja kena cover untuk 2 kerja macam tu lah..pheww..kes naya macam ni..


By one side nampak bagus sebab dia prihatin la jugak dengan akta tu nak compare dengan ofis ni ada bos kesah?ahah buat dunno jer nampaknya..tapi from other side kesian la tak pasal2 naik pulak rating pengangguran nanti kalo macam ni kan?


So nak kata macamana?masalah lain pulak yang timbul..ho ho..

17 comments:

Lynn said...

hmm biasalah tu...manusia ada macam2 ragam..tak mustahil..tapi harap2 tak berlaku pada sesape yg kita kenal lah kan..

Munnafendy said...

minimum 900 tu utk warganegara ke foreigner? kalau org mesia je xde effect la kat bos sy..hihi

Pok Amai-Amai said...

Mcm mane ye? Klu tak bt, org mrh. Bt pun org merungut. Kesimpulannya?

[PCL] said...

ada gak rakan pcl kata dorang punya gaji sblm dan selepas, sama jer ...maksudnya elaun diserap dlm gaji pokok...eh bijak tak HR dorang tuh?..sapa HR dia...org kita jgk!..yg bagusnya dorang tak buang pekerja tp tertekan dgn kekangan kerja yg bertambah.

Ujie said...

bila diumumkan..mmg akak dah terfikir, camne majikan nak penuhi gaji minima kalau mmg kerja tu kerja yg mmg ringan?

jadinya kena ada terma utk merealisasikan gaji minima, bkn terpakai utk semua pekerjaan..mungkin.

Myra Jay said...

Adoiii kes naya ni kalau pekerja kena diberhentikan..

Akta Gaji ni sebenanrnya melindungi pekerja dan bukan merugikan pekerja...

Ann Ishak said...

pasal akta itu memang setuju sangat sebab boleh menaikkan taraf hidup pekerja itu sendiri tapi majikan haruslah peka jugak menanggani masalah kenaikan gaji pekerja

Hani Syahani said...

tp x berbaloi kalo kasik kat staff yg nk gaji beso tp keje mls,xadil bg staff lain yg dh lame kej dgn sungguh2...

Cik Lia Lomi said...

kadang-kadang perkara yang berlaku ada baik dan buruknya memang itu lumrah kehidupan..

ArulchelseA said...

cupec kena ckp blik la lepas ni..nnt ramai lak yg kena berenti..

CaDLyNN said...

pekerja kene tjk effort lebih skit pasni..huhu

Rai said...

mungkin akta gaji minimum ni kerajaan perlu buat satu sistem yg support majikan utk survive masa mula mula perlaksanaan.. Lebih lebih lagi syarikat kecil...

Perlaksanaan hujung tahun kan..

eLL said...

sekarang kan multitasking kononnya. lagi kuat alasan tu...
memang kuli kena perah habis la.

diana said...

tu maknanya negara kita ni rakyatnya bukan mewah mana pun.dari boss besar sampai la ke kuli.semuanya cukup2 makan je.pemimpin je yang kaya raya.

Bitt (double IS) said...

dua2 pening... :)

Izan Ishak said...

apa2 keputusan yg dibuat pun semuanya ada kesannya kan. cuma harap2 perkara ni tak mendatangkan kesan yg lebih buruk pada masa akan dtg lah..

Nazlina Aziz said...

Assalamualaikum,didalam permasalahan kenaikan gaji yg melanda bg industri swasta kini jg dpt dirasakan oleh pekerja dimana ada beberapa syarikat yg mempunyai profit margine yg rendah terpaksa membuang pekerjanya malahan mereka gulung tikar,jika syarikat yg besar pula mereka memilih ke negara spt china,indonesia,vietnam dan lain2 krn disana wujud tawaran peluang kos yg lebih rendah.di tempat sy ada beberapa iilang yg dahpun gulung tikar spt contoh kilang plastik,kilang air mineral,kilang elektronik dan lain2. Dalam masa yg sama berlaku pula pengangguran yg tinggi semula.apa yg kita patut lihat skrg adalah situasi win2, kerajaan sepatutnya membuat sesuatu rangsangan spt menaikkan syarikat swasta sehingga mereka mampu menaik tarafkan gaji minima kpd pekerja mereka,sebagai cth dahulu malaysia pernah mendpt pelabur2 dr luar negara dimana mereka telah membuka kilang2 yg besar di malaysia,dan menaik tarafkan industri iks.namun sekrg di kala ekonomi malaysia yg tidak stabil berserta pelaburpun cabut lari,syarikat swasta menghadapi kekangan kos pekerja selain dari menanggung kos barangan bahan yg amat tinggi.kita mengambil cth jepun iaitu negara yg mempunyai teknologi yg tinggi,berjenama besar,productiviti yg tinggi,dan berkeuntungan yg tinggi pula,disana taraf gaji minima amatlah tinggi dan bersesuaian dgn taraf keuntungan syakt disini permasalahan pengangguran tdk berlaku ,malahan syarikat tersebut dpt terus membayar cukai yg tinggi kpd kerajaan.di malaysia tidak sama dgn jepun,di malaysia kebanyakannya tertumpu kpd industri iks,berprofit margine rendah spt industri minuman,besi,plastik,kertas,prepaid,bahan galian ,bahan separuh siap cthnya minyak sawit crude oil,dll,dimanakan jenama malaysia ?ini bermakna malaysia tdk menghasilkan satu nama ,industri thailand lebih hebat dr malaysia sdgkan thailand kos lebih murah,ekonomi hebat dll...jadi situasi win2 inilah yg patut berlaku utk menaik tarafkan kos kehidupan dan menjadi negara maju...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...