27 May 2012

Kemalangan Drag Race di Himpunan Jutaan Belia

Assalamua'laikum..



Ada masuk berita tak ya kes kemalangan ni?saya tak tahu sebab still dok ofis..kot2 kuar berita lah..katanya 2 orang cedera parah..ada jugak yang kata dah ada yang meninggal..wallahua'lam sekadar membaca n belum tahu kesahihannya..tapi logiknya kalo tengok video tu tak mustahil kan?


Tak tahu lah apa motif pertunjukkan ni..benda macam ni yang nak disajikan pada belia?dengan tak ada lansung security protection terhadap penonton tu..kereta tu tersasar terus crash penonton tu..ya Allah..sangat2 ngeri..


Sepatutnya ada ceramah ustaz Azhar ek tapi diharamkan dibuat di PICC?whyyyy?kenapa tak masukkan sekali ceramah tu sebagai aktiviti jutaan belia tuh?ke ceramah bukan budaya kita jugak?what a shame..


Entahlah macam2 komen dah yang keluar u guys boleh google sendiri lah..himpunan jutaan belia ni pun i rasa pelik sebab our PM sangat2 la proud dengan himpunan ni and tak habis2 kutuk Bersih 3.0..?hohoho..thats the motif la i think..just nak show off who's the best..and now Allah nak tunjuk jugak kot..Dia Maha Kuasa..


Im totally disagree dengan himpunan jutaan belia yang macam ni..apa target nak 2 juta pengunjung??kenapa tak taget nak improvekan pengetahuan or pencapaian or penglibatan belia dalam each tu program tu ker?hurmm hurmm..


Hoping that tak ada yang lebih teruk berlaku..takziah untuk mangsa yang cedera..and pihak penganjur harus bertanggungjwab dengan incident ini..

13 comments:

Niza Romli said...

dah tengok video tu tapi tak nmpk sgt org yg cedera @ yg meninggal tu. Berita kat tv pun takda jgk. Ke sengaja buat senyap gitu je. Setuju dgn yana, macam takdak pekdah je pun buat prog camni..nak himpun utk apa sbnrnya.

Ujie said...

Ada member pegi mlm td..dia saksi kemalangan tu. dia pun pelik apsal tak masuk berita.

UAI tu..mmg kecewa tau. akak excited nk pegi. Tp mmg dh terdetik akan batal..sbb serentak dgn program Himpunn belia ni. mana berani..

Akak pun tak sokong..makanya akak tak pegi pun..walau dekat.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

takut sy nk tgk video tu,
mmg trauma sgt kl dgr r tgk eksiden..
nape la yg duk anjur program gitu..
kt ganu ni pun ada program rempit la ape la, nyampah sgt..
dh duk kerah belia pi sana tu dorang bg duit tau..
bek bg dana kat anak yatim, de gak pekdah!

-gedek! said...

Ha? biar betol?

puteri rimba said...

kak sue ada kat sini yana....depan2 mata kejadian tu...tapi memang tak pentingkan keselamatan pun,tapi akak dok kat urusetia tunggu nak jumpa fizo omar...huuu...

Aishah Jahirah said...

kat hospital td akak tgk menteri belia n sukan ada...akak pn baru tahu patut la menteri dtg hospital hari ahad.press pn ada, tp tataw la akan kuar berita ke x.w n c je la....

khairul said...

jenuh menjawab penganjr tuh

ummiarissa said...

akak pun tak dengar cerita pasal ni..baca kat blog Yana baru tahu...susahlah nak ulas lebih-lebih tentang hal ni,'kau tahu aku tahu'..itu je lah komen akak.

eLL said...

yeke? ada yg cedera? memang tak berpekdah. Ustaz azhar tu geng politik lain kot.

Pok Amai-Amai said...

UAI mmg geng politik len. Sbb tu la...heheheh!

Oh, drag race tu...kenapalah mcm tu? Tak pyhlah mende2 mcm nie. Tak pekdah la. Belia2 mcm nie, mmg tak pekdah. Tak bwk ke mane2. Sy suke konsep usahawan seme tu tapi bab2 yg melekakan plus takde security mcm nie...haishhh!

Mane boleh tayang kat tv. Gomen awal2 da warning.

Myra Jay said...

Macam2 kan, memula Bersih pastu Belia, motif tetap sama = jalan jem ;)

Rai said...

memang takde tayang kat tv kot.. yg ada komen menteri buih buih je.. hehe..

ayut said...

ada case accident ke??kna cri info ni...bru tau..perhimpunan apa-apa tak salah..cume pengisisan tu kna yang btul.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...