11 March 2012

Bengkel Pra L B2

Assalamua'laikum..



Sambungan dari Kisah Ujian Undang-undang Komputer semalam so hari sabtunya meneruskan sesi belajar ke bengkel pra L lah pulok ya adik2..hehee..nak cerita pun malu sebab bab lesen2 ni ramai budak2 jer..tapi kat sana orang tak tahu saya dah bukan remaja lagi..sebab kecik comel jer kan..kah3..


Masuk bengkel sepatutnya pukul 9.30..tapi tunggu cikgu tak datang2..ada dekat sejam gak ler tunggu..nak masuk kelas berkunci..duduk jerla kat luar ramai2..ada 23 orang semua yang join bengkel semalam..


So cikgu sampai terus masuk and sign kat nama masing2..ada pulak sorang yang tak ada nama..rupa2nya dia salah masuk kelas(D-bengkel kereta)..hehe..tu lah dia diam jer tak tegur saper2 pun..sepatutnya tanyalah kan..huhu..


Kat bengkel ni..tak ada teori apa sangat yang belajar..cikgu bagitahu pasal lesen..hayat lesen LDL..lesen PDL..lesen CDL..and 5 step ujian motosikal tu iaitu titi, kon, brek kecemasan,pusingan 8, jalan raya..betul ke ni?tapi semalam macam banyak jer buat..?hahah..


Kelas 3 jam tapi sejam jer cikgu ngajar..takde apa sangat nak diajar..tu pun tak larat nak tutup mulut dok menguap..tapi cikgu tu kelakar dia mengajar tak pandang kami pun asyik dok pandang pintu..tengok luar..macam malu2..jer..ahah comel!


Lepas makan, solat semua 2.30 g kat litar pulak nak belajar amali..fuhhh..dengan panas ceng-cengnya dok belajar semua tu..memang menaikkan suhu kelonglaian lahh..dahla nervous..kena marah pulak dekat cikgu muda tuh sebab tak brek kaki kuat2 masa ujian brek kecemasan..huwaaa..rasa nak sepak jer dia..hahaha..bencik k kena marah!


Lepas tu bab nak tongkat 2 pun failed awl2nya..haha..aku tak berdaya..kena lagi dengan cikgu tua..kwa2..dah tak tahu nama panggil jer lah apa2 pun..tapi cikgu ni tak marah sangat..dia push semnagat soh tarik kuat2 at lassttttt berjaya gak...yeehaaa!:p


Lain2 ok lah..cuma bab angkat tangan semua tu still blurr2 lagi..orang angkat kita pun angkat..padahal kita belum sampai dekat line putih lagi..hahaha..sengal punya saya..tapi yang pasti penaaaaaattttttt sangat2 okeh!!sila lah percaya..tamat jer session tuh terus pergi minum kat kantin..dahaga sangat!


Balik rumah dalam pukul 5 terus curik masa untuk pengsan jap..battery low giler2..5.30 dah bangun rasa segar sikit..fuhh..terus berpikir2 tak nak pergi kelas motor nak terus test JPJ jer..benci kat cikgu tu..hahaha..


Next week bengkel kereta pulak..alahai ini lagilah nervous..kalau motor dah 12 tahun doh melasak tu nervous inikan pulak kereta yang tak pernah2 bawak.....haaaaa..matiiii lah!hahaha..padahal bengkel jer pun..alahai..bilalah semua ni kan berakhir..sakit jantung betul lah..hohoho

7 comments:

Niza Romli said...

bila ckp psl test kereta teringat masa akk ambik lesen dl. hahaha..
akk dulu masa ambik lesen kereta tak pernah dan tak tahu lgsg drive keta tapi akk buat2 pandai. haha. pnjg ceritanya, baik takyah cerita nanti berjela plak komen bulih buat entry dah..huhu

Mr.Clive said...

hshsh dulu paling tension g kuliah kete ni...bosan tahap dewaa nyerrr....brrrr..xnak ulang da...tolongla jangan..sungguh tension! XD

Pen Biru said...

jgn memain tau kelas ni ikut jugak.memang kita nmpak mudah je buat semua tu, tapi nak meniti titi tu tak boleh laju2..kena imbang badan..bawak slow2..pastu yag selalu orang kandas masa kat brek kecemsan tu..nampak cm senang, tapi peratusan brek tak menjadi mmg tinggi

Ujie said...

kalau dah biasa bwk motor, takde hal la yna.

tang keta tu, mesti ok. akak dulu pun tak penah pegang stereng masa mula2 bljr drive. Lagi dasat, 1st time terus kat jln raya..melompat2 keta tu. Saje je cikgu tu nak kenakan..

CaDLyNN said...

er..dulu lin amek lesen moto smpi L jek..hahahaha

kete takde hal la yna...u can u do it! chaiyok2..nnti leh race same2...kikiki

Rai said...

alamak..kalau camni gayanya nak ambik lesen akak ambik lesen terbang sudah la..hahahhaa...

er..akak pun takde lesen lagi dikk...

good luck..

puteri rimba said...

pandai bawa motor...tapi takut nak amik lesen
Cik Ngah pun first pegang stereng masa nak belajar n amik lesen,memang takut...tapiiiii...dapat lesen p 2 bulan terus kuar keta...haahaahaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...