26 March 2012

Again...Stong Hill

Assalamua'laikum..



15 March 2012-Thursday
 Ambik cuti hari Khamis yang sampai sejuk beku kaki tangan tuh menuju ke sini sekali lagi..dulu dapat masuk entrance jer kan..haaa now dah boleh berendam2 dah walaupun sekejap..sebab ma tak bagi lama2 nak pergi rumah pakdik pulak lepas tu..huhu..


akhirnya dapat jejakkan kaki kat dalam nih..:)..gambar tak ready pun takporlah signbod tu yang penting..hahah

kakak n ciksu..jangan silap mentafsir yang mana satu ciksu mana satu kakak yer..eheh..


family k.tie..omak eh lobih excited dari anak2..hoho


perempuan penakut air..hak2..k.tie saya mengucap jer dengan saya sebab nak jalan kat air tu pun 'ngakok' di batu..hahaha..memang saya takuiiiit k tempat air2 nih..kalo dengan kawan2 memang surrender tak pergi..takut  terover happy nanti jadi apa2..seraam..



makcik tukang jahit yang tak jahit2 lagi baju guwe..hahah


mandi kejap jer..agak2 basah kepala sudah..nak rasa sejuk air terjun jer..heee..hariz,ika, ciksu dekat jambatan gantung..gayat okeh~ahah..


pokok hutan apa benda tah belakang tuh..besaarr..ni otw nak turun bawah dah ni..


depan pejabat pengurusan gunung stong..hehe macam muzium jer gayanya..


Dah mandi kat bilik air semua tukar baju gerak ke rumah pakdik pulok..tp ni actually gambar nak balik rumah dah ni..hehe..dah salin kulit..


Siapa yang ada penyakit mengah @ semput tak digalakkn pergi gunung stong ni..nak sampai ke air terjun dia tuh punya la tinggi kena daki tangga..dahler daku ni penggayat..hak2..kejap2 benti, kejap2 benti la pesennya..tapi ramai jugak yang pergi untuk daki gunung tengok siap bawak backpack semua..i mean daki sampai puncak la kot..phewww..idok la saya..kecuuuuuit peruttt..hahaha~



p/s - gambar tuan tanah telebih2 pulak kali ni..hahaha..nak buat macamana tak ada gambar org lain nya..bubuh jelah gambar sendiri..:p






10 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer!!

Rai said...

alahai..bestnya...

sejak ada anak kecik ni tak berani nak pergi air terjun..kawasan hutan di tambah lagi berbatu batu macam ni..risau.. kena tunggu diorang besar sikit..huuu..

Pok Amai-Amai said...

Syoknye!!!!! Dah lama betul tak g mandi waterfall nie...

Munnafendy said...

errrr...stong hill ni kat mana..?

Woofer Storm said...

pergi tak ajak pun,ni nak majuk 44 hari ni..heheee

Myvitrd said...

wah banyak syok ni.. lama tak mandi gunung.. dulu zama bujang2 selalu juga gi mandi gunung dengan member..

Izan Ishak said...

k.izan tgk yana berendam pun dah terasa kesejukannya sampai urat saraf. blm betul2 berendam2...

kalau tunjuk pada si kembar sure nak pegi skrg juga ke air terjun cam ni!

misya said...

amboi bestnya berendam

Kazman / Sue said...

wah... cantik jugak ye gunung stong ni yee... nama pun dah canggih gitu...

Aishah Jahirah said...

mesti best dapat mandi manda....strong hill ni pestime taw tmpt ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...