26 March 2012

Kahwin Lagi

Assalamua'laikum..


Bukan kisah orang kahwin lagi satu eyh..kisah saya kahwin jauh sekali..tapi kisah my friend yang dah mengakhiri zaman bujangnya jugak, Wanie, pada 15hb yang lepas..


Actually tak tahu pun yang dia kahwin..tahu2 pun semalam sebab my sweetie pie :), Siti texting me..so Siti tanya saya pergi tak kenduri kahwin Wanie..saya macam surprise la kan sebab ya la tak tahu pun, tak dapat jemputan pun..tapi tak tahu la kot invited thru fb but tahu2 lah saya dah lama tak on fb pun..


Then tanya Siti dia pergi ke?dia pun sama tak dapat jemputan gak..ehehe..itu pun Siti tahu bf dia,classmate Wani n my schoolmate gak la, yang bagitahu..tak apa lah for me tak terasa sangat sebab dulu2 pun since primary to secondary tak rapat sangat dengan dia..tak sama kelas kan..


Siti pulak yang bersyahdu..kahwin senyap2 jer semua..Na nanti kahwin jangan lupa jemput orang..eheh..aduu sahabat punnnn..terguris hatikuh!ahaha..pikir pasal kahwin apanya hati kat icu lagi niii..:)) hurmm..


me n future lawyer, Siti Fatimatul Adawiyah..:)..nama secantik tuannya..lemah lembut lak tuu..ehehe jealous..saya ni lemah lembik..:p..

Peguam syarie..i kata if ada kawan2 ada masalah rumahtangga nanti senangla rujuk kawan sendiri..ahah!sengal~


Oh rindu kenangan when we first met up after 12 years last year!!pheww..lamanya kan..reunion kat sekolah pulak tu sambil bawak makanan n masakan masing2..imbas kenangan lama..masing2 dah macam2 kisah..ada yang dah kawin, dah ada kids, dah kerja best2..kagum!yang penting dah pandai masak dah semua...ahahaha!



Ini hanya suku dari kita..nanti dapat kumpul ramai2 lagi..lagi best..bila nak gathering macam ni lagi ni?huhuh..




Barakallah to our friend, Wanie..may Allah bless ur marriage till jannatullah..semoga jadi isteri solehah..:)

10 comments:

Rai said...

dalam sibuk nak buat persiapan kahwin tu terlupa kot nak jemput.. apa kata kalau msg/sms je ucap tahniah kat dia..

jgn menjeruk rasa dengan assumption bukan bukan..buat sakit hati je..

nak kawin jemput akak tau.. hehehehe..

:: Mrs.Eady :: said...

amin.. :)

Ujie said...

Kot dia buat kecil2an je..jmput sdara mara.

ummiarissa said...

sedang menunggu kad jemputan Yna pulak...bila ye?

Pok Amai-Amai said...

Ish...kite klu nak bt preparation kawen tu, sgt2 kelam kabut. Kdg2 ade terlepas pandang yg kite tak sengaja. Hrp takde yg kecik ati dgn sy. Hahahah...

Niza Romli said...

Dia tak lupa..mungkin sebab byk persiapan nak buat, ada kawan2 yg tertinggal. mcm akk dl la.. ramai kwn yg merajuk tak jemput padahal dok ingat dh jemput semua. tapi ayat 'hati kat icu lagi' tu takle blah la...hehe.

#akk dah emel :)

Izan Ishak said...

k.izan sendiri dah lama tak hadir majlis kawen kawan2. kalau ada jemputan pun sblm ni tak dpt dtg sbb jauh kan....huhu...

Aishah Jahirah said...

asyik dpt jemputan kawen tp nak pergi asyik xdpt pergi.....huhuuu..xpa majis yana nanti buat list kwn2 nk d jemput..mmg terasa hati kalau tertinggal..huhuu

faiz fakhirin said...

Na lawyer ko?...ahhhh....keno komen molek nih...key nyo samey loyar...hahahaha

Anonymous said...

make gulai sapa penim palo2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...