13 March 2012

Gotong-royong Bikin Nasi Kerabu

Assalamua'laikum..



Dah balik semua adik beradik ni..dapur mestilah antara tempat yang paling meriah sekali..pagi masak..petang masak..malam masak..masak bukan sikit..dah macam kenduri dah..fewww..lap peluh..haha..tapi saya terkecuali ek sebab saya kerja..tunggu balik nak makan jer..hahaha..untungsss kan?;)


So dari semalam dah prepare bahan2 nasi kerabu..pagi tadi cuma masak nasik dengan goreng lauk2 n hiris ulam2 jer..saya tak sempat buat k..dok bersiap nak g kerja lepas tu ambik turn jaga si kecik Faiq..hehe






Siap bungkus dengan daun pisang lagi hokey..semangat betul nak feel macam makan beli..hehe..memang terbaik lah..!makan memang sedap tapi nak membuatnya......hurmmm..leceh sangat..tapi takper sebab bukan saya yang masak pun..wakaka..

4 comments:

Cik Lia Lomi said...

kehkehkeh..bestnya dia..sedapnya nasik kerabu tu..

puteri rimba said...

try masak...akan tahu seronok ke tak...heee....sedap nyo nasi krabu...Cik Ngah lagi berehi nasi krabu tumis...

Munnafendy said...

haha siap bungkus...boleh dah kalau nk meniaga ni =)

Zahirah Dzulkifli said...

Sedapnya. Lapar -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...