05 March 2012

Perompak Menyamar Cari Anak Hilang Pukul 5 pagi

Assalamua'laikum..



Aku dapat call dari Joja baru jer kejap tadi dia bagitahu emak dengan ayah kawan tempat kerja dia kena tembak dengan perompak..


Jorja bagitahu perompak tu seorang melayu n seorang cina ketuk pintu rumah diorang pukul 5 pagi sebab nak cari anak dia yang hilang..pukul 5 pagi?tengah mamai2 lagi kan?bukak jer pintu terus diorang masuk..pekup mulut si ayah n acu pistol dekat belakang badan si emak tu..


Macamana kes kena tembak tu aku tak berapa pasti tapi Jorja kata ayah kakak tu kena tembak dekat kaki n emak dia tak pasti.. perompak tu ambik duit RM3000 dengan sebuah laptop..duit tu kakak colleague Jorja tu keluarkan untuk masuk ke ASB..huhu


Sekarang ni ayah dan emak kakak tu dirawat di HRPZ2 KB..



Ya Allah..semoga makcik dan pakcik tu tak apa2..jauhilah perkara2 ni semua dari keluarga kami..nak duit tu ambiklah penyangak tapi janganlah tembak2 orang pulak ngokkkk!


Kedua2 perompak tu lelaki dan kejadian ni berlaku di area Kok Lanas according to Jorja..tapi dia pun tak tahu specific kg kakak tu..

12 comments:

sisdee said...

ish takutnya..........ppagi buta pun wat gile :((

now nie tk dpt masuk cara cungkil2 dorang masuk cara baik lak ek .. hmpeh!!

smoga makcik n pkcik tu tak teruk sgt le :(

:: Mrs.Eady :: said...

ya allah!!

Zahirah Dzulkifli said...

Subhanallah. Kesiannya. Jahatlah mereka tu. Nak duit tapi cederakan orang lain.

Niza Romli said...

takutnya, dgn macam2 kes skrg ni, kita sentiasa kena berhati2 dan selalu beringat...

Ujie said...

main tembak2 ni yg gerun.

moga yg terlibat tu tak cedera teruk & tabah dgn dugaan ni.

Aishah Jahirah said...

dah amek duit n laptop dah la,apa la dok tembak2 pulak.semoga cepat baek yg tercedera n moga perompak tu dpt diberkas segera.

Pok Amai-Amai said...

Yarabbi...diorang nie. Nekad je nak bt keje smpi tembak2 org. Boleh aman ke idup dgn takat rompak Rm3k je? Tak berbaloi langsung!

aswadz said...

toksah caye laen kali. kalo dah kul 5 pg, sruh diorang report polis je kalo hilang anak.

p/s: skang ni buat baek pun x bole.

Cik Ina Do Do Cheng said...

perompak menganas guna pistol yang buat kita takut ni . Semoga Allah SWT selamatkan kita semua dari malapetaka ye.

O CIKTEDDY said...

skrg mmg kena hati2 tahap gaban...

Mishter Izwän said...

kesian nye, rumah sy pun pernah dua kali masuk pencuri . .

CaDLyNN said...

hurm..dah tak selamat dah skrg ni...risau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...