11 March 2012

Kisah Ujian Undang-undang Komputer

Assalamua'laikum..



Seperti yang sudah diwar2kan..ceyy..saya sekarang ni dalam proses belajar memandu..or senang cerita buat lesen lah..B2,D..kereta motor sekaligus..tapi sepatutnya minggu lepas lagi dah took exam kan but atas sebab2 yang tak dapat dielakkan jadiknya postpone ke hari jumaat lepas..


So Jumaat, dalam 8.20 Abang Yie, cikgu saya lah datang pick up dekat rumah..lepastu hantar dekat bus stand bunut susu..tunggu ramai2 sampai then naik van ramai2..rasa macam jadi mangsa pemerdagangan orang jer time tuh..hahaha..sampai Lubok Jong dekat2 jam 9 gak la..


Lepas tu tunggu Abg Yie sampai..and jemput gi tempat exam..e-perolehan JPJ ke apa ntah nama ofisnya..ramai sangat orang msa tu sebab dah sampai lambat..so ambik nombor and tunggula turn..sampai dah tinggal 2,3 orang jer untuk sesi pagi barula turn saya..hehe..jenuh menunggu..


Masuk dalam dapat PC 9..ingat nak ambik gambar tp nset xleh bawak masuk lak kan..hehe..soalan..boleh tahan lah rasa nak nangiss..hahaha..orang dok ceghita senang jer ujian komputer ni..banyak tang signbod2 jer..haperrrr..soalan signbod bape keping jer..the rest banyak pasal KEJARA and simpang itu ini..warghhhh..berpeluh-peluh ok kat bilik aircond..ahaks..


Siap double cehck lagi sebab done jawab semua soalan tapi masa ada lagi 30 minit kot..last2 redha jerlah..sebab soalan banyak yang KBKK..hehe..jawapan pun rasa ehh semua betul niii??hahaha..dah boring taktaw nak buat apa lagi terus tawakkal jer klik button finish ke apa tah..and masa tu jugak keluar result kat pc..siap tengok berkali-kali macam tak caya..haha poyoss..



44/50 jer pun..tak mencapai sasaran 47/50..hik3..tapi syukur alhamdulillah sebab yang penting lulus..and perlu sekali exam jer..ramai yag datang dah kali ke-2, ke-3 tu pun tak lulus2 lagi..saya sebelum masuk tu memang baca segala doa penerang hati..hehe..lepas tu dalam hati tak putus2 cakap aku taknak datang lagi neraka ni..hahaha..memanglah kan..menggigil kaki tangan sebab nervous punya pasal..hahah overrrr..!


Dah lulus terus call ma..ya lah..berkat doa ibu lah juga tu kan..dia lah yang pesan suruh study,doa and solat hajat semua sebelum exam tu pun..heee..TQ ma!..lepas solat Jumaat Abg Yie datang ambik and terus balik..phewww..lega satu round..sabtu masuk bengkel pulak..entry pasni eyh..;)

6 comments:

Pen Biru said...

bagus2..lepas ni boleh blajar terus. akak dulu ujian manual..tanda borang OMR tu dengan pensel..lepas abis jawab kena tunggu pemeriksa tu check kertas..pastu boleh pulak announce org yg dpt markah paling tinggi..mujur akak dpt 47/50..heheheh..kembang la seketika

Prettywrite said...

K.PB..

wahhhh..teror nya akak dapat 47..!!mesti study kaw2 ni kan?hehe..siap annouce2 eyh..itu yg bangga tu kan..hik3..

eda_ej said...

huhuhu.. malu nak cite.. kak eda dulu kene 2 kali amek test ni.. tp zaman pkai kertas OMR dulu la.. dapat 40/50 aje.. 2nd time baru lulus.. sabo je.. mmg byk kompius tang soalan simpang2 tu.. hehhhe..

Prettywrite said...

K.Eda..

eheh..akak ambik 2x eyh..?sbnarnya yg lulus ni pun nasib jer..soalan dia memang buat kompius kepala jer..

Niza Romli said...

wah seksyen A tu 15/15..kira hebat la yana. eh, akk dah lupa la bab2 lesen ni.

Mr.Clive said...

hahaha tak kisahla rendah ke tidak,janji apaa?janji pass!hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...