12 July 2012

Sok Sek Sok Sek

Assalamua'laikum..


Kesian my friend..bertimpa2 masalah dia..takperlah even saya tak boleh nak tolong apa2 tolong dengar n happykan dia jer yang i mampu pun..uhuk..tadi when she cried saya punya cover buat2 sibuk buat kerja sambil mulut dok nasihat2 dia..taknak pandang direct to her face nanti saya pun nangis sama..mana bolehh..tak macho gitu..heeee..


Lapar ni tak makan sebutir nasik even setitik air pun lagi ni..masa lunch tadi dah guna untuk jadi pakar kaunseling tak bertauliah..wahaha..so malas dahla nak turun g tapau makanan..hurm takper nak borong jer foods kat pasar malam karang..


Eh takder paper dahla nak tulis..takde mood..takde idea..oh demam dah beransur..heee..tak makan panadol pun boleh sembuh dengan izinNya..lambat sikitla..memang tak suka la sumbat ubat dalam badan..cuba gak elak sedaya upaya..


untuk siapa2 yang alami demam selsema sekarang ni ni tips nak share ya..minum air suam banyak2..minum air asam jawa..minum madu..ataupun campur madu dengan limau..sebarang jenis limau..fungsi?untuk sedapkan la..selain menyihatkan..khasiat madu siapa tak tahu kan..limau pun ada fungsinya sendiri..lepastu sedut air ke dalam hidung secara perlahan dan hembus..buat 3kali..untuk elak bakteria yang melekat kat hidung..time ambik wudhuk kita buat ni kan..:)..or if nak lagi cepat ambik la supplement vitamin c..vitamin tu bukan ubat k..so takyah takut la..oh satu lagi makan pucuk cekur manis..kalo ada la..saya tak try yang ni..guna apa yang ada kat umah jer..;)


K lah jumpa next week kalo panjang umur insyaallah..:)
muka orang demam..keh3..bukanla ni gambar lama..:p

24 comments:

Ujie said...

sedut air dlm idung..mcm susah je nak buat.

*dengar masalah kwn tu pun kira dah membantu. moga kwn yana kuat.

Kesuma Angsana said...

jaga diri n jgn lupa utk terus support kawan u tu ye dik!

BERT said...

aiseh demam jugak ni ek.. amalkan petu tradisional pon bagus jugak kan untuk melegakan selain dari makan ubat ehhe.. take care ya

Anisa Hang Tuah said...

get well sonn

puteri rimba said...

jadi pakar motivasi ko cik ngah pulok la na..heee...

mummY daniSha said...

mak ai merahnya mak ngah hehee....kalau kite x dpt menolong,dgr dan nasihat pun ok =)

Acik Erna said...

lawo nya muka orang demam tu

ummiarissa said...

sweet benar kalu muka orang demam cam tu...ramai jatuh cinta nanti...awas! he he he

Azhafizah Md Nor said...

harap prob kawan tu temui jalan penyelesaian..aminn..

ermm..skang cuaca bermusim..kesihatan pun bermusim.tekak pun tak berapa nak ok ni..sabar lah ye..ujian kecil je tu.moga cepat sembuh

Onitsuka_hana said...

hana selesema ja..

chenurulhusna said...

comey nyo kak :P syafakillah:)

Sue-Rya Qistina said...

get well soon. insyaAllah, semua masalah ade jalan penyelesaiannya. Sabar, doa dan tawakal pdNya..insyaAllah akan dipermudahkan :)

:: Mrs.Eady :: said...

semoga cepat sembuh ~

Aishah Jahirah said...

hembus air kot hidung tu petua utk atasi resdung gak...yana da ok ke ni?semoga sihat...jangan noty2..hehee

Hanis MY said...

Odaijini deh, bgs la ada saim supo tuan blog kadey2 tlg dgr pun boleh ringnkn masalah

LaLa mhdnor said...

jadi pendengar yg baik pun boleh tenangkan hati seseorang, btw get well soon yeah :)

Mr.Clive said...

wokeyy bos! thanks for the tips! :D
hehehe
harap2 yana dpt sembuh cepat2 tauu!

Mr.Clive said...

hi yana
boleh tak kalau saya tulis pasal yana pulak? :)
reply cepat! im very excited!heehehehe :P

Adylia Qarissa said...

menjadi seorang pendengar yang baik adalah yang terbaik untuk mereka yang ada masalah :)

Rai said...

nak lagi sempoi kan yana..titiskan air garam ke dalam hidung..cepat baikkk...

Kazman / Sue said...

jaga kesihatan baik2x... semoga sihat selalu....

Mishter Izwän said...

same goes me, tak suke masuk ubat dlm bdan. kalau da demam teruk jerk mkn ubat .

act. sy pun bru baik demam . skrng musim demam kot

ayut said...

makin shat dh ea:) alhamdulillah...yg penting jg mkn minum tu and ckupkn rehat k!tak suke gak mkn ubat..tp bil edh truk jgn degil tau..hihihi :)

LydSunshine said...

Siannya kawan awk. Dia putus cinta ke? Ckp kat dia byk2 bersabar ye. Kalo demam, jaga diri baik2 ye. Get well soon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...