05 July 2012

Aku Bukan Andartu

Assalamua'laikum..


Aku Bukan Andartu merupakan filem sulung arahan saya..harap2 dapat sambutan hangat daripada penonton lah ya..terima kasih!


Hahaha..ok propa..itu tajuk nak cerita petang ni sikit..hujan2 ni rasa mengantuklah..curik masa buat entry lah kejap..budak2 technician balik dari site tadi bos dah bagi balik..tinggal lah daku terkontang kanting sorang2..tadi bos tanya nak balik ke tak i refuse taknak balik..hehehe..tunjuk bagus konon ;)


Berbalik pada tajuk nak cerita sikitlah pasal someone ni..haih la..eh kira mengumpat ke ya kalo tulis kat blog macam ni?ahah lantaklah..kalo mengumpat nnti tegur saya ya saya delete jer entry ni nanti..


Ok lah ada 1 malam tu tengah kusyuk2 jahit manik tiba2 nset berdering..tak berdering sangatlah ada lagu berbunyi..ok takder nama..tengok nombor masih cam lagi..nak jawab ke tak??jam masa tu nak dekat pukul 1 pagi dah..pikir 3,4 saat terus klik button hijau..kita ni dok hello2 tapi dia diam jer..kuang asam boi betul..last2 baru dengar suara dia..


Hello..yana eyh..bla bla bla..tiba2 dia tanya kenapa pergi kedai dia tak cakap..heh bila masa aku g kedai mu ni?tanya dia bila?lama dah 2,3 minggu lepas..hah?dengan saper?dengan P.... la..ok dah cukupp!eeii..sakit ati sangat..kenapa mesti nak kaitkan aku dengan dia tu lagi?okla mmg terkejut sebab dia tahu rupanya i coupled dengan laki tu dulu..lagi terkejut dia kenal laki tu..i mean tahu nama panggilan dia tu..sebab nama betul dia tak sama dengan nickname dia..aaa panas hati!


Makin parah bila dia tanya bila nak kahwin?malas nk layan jawab jer kahwin apanya muda lagi banyak bnda lagi nak pikir takde masa nak pikir semua tu..alih2 dia cakap..nak jadi andartu ke taknak kahwin??hello..aku bukan cakap taknak kahwin forever pun cuma tak jumpa lagi lelaki yang baik..yang tak menyakitkan hati macam kamu dan jugak dia dan dia dan dia!


Tahula awak dah kahwin..tapi syukur alhamdulillah saya tak kahwin dengan dia..tengokla pukul 1 pagi pun dok call2 pempuan lain lagi..kesian bini dia..tahula boring dok kedai makan..tapi uols boleh nilai sendiri kan suami macamana kah itu..tak tahu la kot wife dia jenis tak kisah..eh ada eyh isteri yang tak kisah suami call2 pempuan lian saja2?ex gf pulak tu?keh3..


Ok lah..awak baru kahwin tahun lepas..baru jer sangat..so tak payah lah awak sibuk2 nak cakap saya andartu ke apa..sebab awak tak berhak pun ke atas saya..hidup saya..belum tentu awak bahagia selamanya dengan perangai awak macam tu..hurmm..no komen lah..ramai yang kahwin lambat pun bahagia sebab jumpa calon yang betul2 layak untuk hidup bersama..layak untuk bergelar suami..


Saya dah lama mengelak dengan dia..tapi tak tahulah jenis dia..nak jugak call..so nak puaskan hati dia kali ni saya jawab..cakap2 macam biasa..biarlah kalo orang nak kata saya gatal layan call laki orang tengah2 malam pun..saya puaskan hati dia..last2 hati saya yang bengkak..


Takperlah tq untuk dia..baik hati betul nak ambik berat hal saya..dulu taknak ambik berat sekarang ni buat sibuk nak jadi besfren la konon..gth lah..


Maafla sarat sangat kat dada..kalo tak saya tak luah ni..dahla tengah stress dengan jahit manik..ada 3 pasang nak saya siapkan..sampai saya tak tahu nak buat corak apa..hehe..baru lagi..ya Allah permudahkanlah kerjaku..ampunkan aku..


14 comments:

Tihara said...

sabo je la kan...alhamdulillah, maybe awak akan dapat jodoh yang lebih baik lagi dari tu..Allah Maha Mengetahui.. :)

Ujie said...

mmg syukur yana tak kawin dgn dia, dia boleh buat hal yg sama mcm dia buat dgn wife skrg.

andartu..takdenya. Blm jumpa jodoh. Kwn2 baya akak pun ramai lagi single, bkn saje2 tapi blm ada jodoh.

Aishah Jahirah said...

mmg sakit ati laki mcm tu...syukur sgt2 bkn dia jodoh yana..akak pun masih single...andartu ke kelekatu ke,lantaklah...bukan org tanggung kita pun.huhuuu.insyaallah sama2 doa kita jumpa jodoh yang baik2.

Rai said...

Hebatnya yana bertahan sampai abis mamat tu bercakap.. Kalau akak letak aja.. Takde pekdah nak cakap byk pun.. Buat sakit hati je..

New Hope said...

salam,

kite cukup meluat jantan gatal

KLIK REBRAND FORM 6

Myra Jay said...

Kalau Myra tak suka my asben kol perempuan lain tgh2 malam, siang takpe kita faham mungkin atas urusan kerja.

puteri rimba said...

tok soh dok care la na weiiii..ore jate gak lagu tu la...masa ada tak hargai,dah putus,sibuk plak nak amik berat...baso tolol...na fokus je kat manik tu,lagi tak sakit hati...heeee

Masz Sidek said...

tak kisahlah lambat kawin... bukannya tak nak kawin kan... yg penting tak kacau suami org dan bila dah kawin nanti tak nak suami kita call rompuan lain...

lain kali kalau dia call lagi tak yah layan... nanti buat sakit ati jer... :)

Onitsuka_hana said...

biar kawin lmbt

Cik Lia Lomi said...

sabor sahajalah...kalau dah tiba masanya pasti akan tiba juga..wah amik tempahan! hebatlah tu..

-gedek! said...

Meh, uncle tolong siapkan manik tu....

(eceh!)

chenurulhusna said...

ala,,,kak baru 25 jer:Phidup muda lagi kak:P:Psy org tere kak!kak ore mane?br jer follow kak minggu lepas:) xpe kak,,doa byk2 insyaALLAh jumpa jodoh yg terbaik punya;)

anyss said...

Assalamualaikum,
baru 25 tahun dek non oiii, banyak lagi nak cari dlm hidup ni ;)

Cikgu Hairul said...

Laki camtu tak blh dilayan sangat. Apa jenis ntah laki camtu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...