09 July 2012

Ubat Sakit Tekak

Assalamua'laikum..


Perasaan melayang jauh..jauh ke negeri sebelah..hehe..ya Allah saya rindu..hurm..tak lama dah nak puasa..tak sampai 2weeks pun lagi..harap2 dapat bersama mu lagi untuk kali ini ya Ramadhan..puasa jatuh bulan July..July bulan yang sangat maniss..semanis penulis blog ni..hahaha


Ok lah diizinkan Allah harini rasa macam nak demam dah..tekak pun sakit..takla sakit sangat..cuma rasa perit2..dah lama tak demam ni..harap2 tak melarat..tahun ni tak pernah demam lagi..tak tahu la antibodi apa saya guna..kalo tak sebelum2 ni sebulan 2x demam tu wajib..mc sokmo..hehehe..syukurlah..


Ada apa2 petua yang simple tak nak releasekan perit tekak ni?..makan aiskrim taknak lah..tak works on me..air asam jawa..air limau purut ok tak?haritu beli limau purut banyak lagi tak guna..campur madu ok tak?heeeee..


Aircond pun suhu 28' ni..badan sejuk panas jer..aiyaa..takmo demam..ya Allah jauhkan penyakit ini dariku..banyak kerja nak kena buat ni..amen.


Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatMu yang Engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai;  dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku.  Sesungguhnya aku bertaubat kepadaMu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadaMu).
(Al -Ahqaf [46] : 15)


12 comments:

faiz fakhirin said...

teley madu gok gituh jah na..iley laluh..

Knor said...

MINUM UBAT BATUK MOK DE ANAK..TELEY MADU GOK..TAK LEH GOK..MINUM AYOR BYOK2.

OK TAK KAK KECEK KELATE..

Ujie said...

Akak try petua yg mkn eskrim vanila tu..menjadi la.

Yana rindu apa kt tganu tuh?

Prettywrite said...

bulih kor?mace pekat sangat teley madu gok gitu jah..paih ajim wat kor?heheh

Prettywrite said...

uwaa..tak brehi ubat kak..tu la dok minum air banyok doh ni..

hehe ok sangat dah tu..k.nor ada darah2 kelantan gak ker?pandae kecek klate..:)

Prettywrite said...

eh jadi eyh?yana dok minum air berais so tak de kesan pun..aiskrim vanilla jadi eyh..kena try jugak la..haha

akak tahu rindu terengganu?hehe..negeri sebelah kan..rindu kenangan lama..:)..

Ujie said...

Yana:
Ada blogger bgtau..eskrim perisa vanilla.

mestila tau..yna kan stay kat kelantan. ^_^

Rai said...

sian.. minum air suam lebih.. kalau tak lalu letak hirisan lemon atau perah jus sikiy.. jgn tambah gula.. banyakkan rehat.. take care ok.

putri_roh said...

musim2 jerebu neh pun penyumbang sakit tekak jugak... bykkan minum air masak... baik utk badan...

Sape Mau Tengok Step Up Revolution PERCUMA???

Kesuma Angsana said...

jaga diri.. cer cek ada 2 - 3 petua kat blog saya tuk sakit tekak yek

CaDLyNN said...

hurmmm...siannye die..kite sakit hidung..nk tercabut ni..duk bersin je keje

Izan Ishak said...

sekrg ni musim sakit tekaklah yana. hubby k.izan pun sama. anak2 pulak tgh batuk. mujur k.izan masih ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...