03 July 2012

Pavlova

Assalamua'laikum..


Sana sini orang dok cerita pasal pavlova kan..sedap sangat ke?saya tertanya2..nama pun dah menggoda 'pavlova' sesuai la dengan rupa..kalo semperit?tak komersial la kan..keh3..


So ini pavlova saya..ada sape2 nak tempah?hahaha..boleh tempah dengan saya tapi bukan saya la yang buat..saya tempah dengan orang lain jugak..:))



Comel kan?teehee..kakak saya tempah dengan kawan dia..nama yana jugak..orang nama yana ni memang pandai masak kan..kah3..


Harga?RM 40..berat?tak tahu berapa..tapi macam size medium jer..


Rasa?errr..sorry pavlova..u're not created for me..hehehe..me dislike!hohoho..ok nak kena explain ni..rasa pavlova ni sedap k..macam aiskrim..seriously!tapi saya tak boleh telan sebab tak puas nak makan..texture dia sangat soft n ringan..macam makan buih..huhu..


Lain orang lain citarasanya kan..ada jugak benda sedap yang saya tak suka..ok lah..lagipun benda mahal..tak habes lg dalam peti tu..saya suggest Ayu letak dalam freezer kot dia keras nanti betul2 macam eskrim..bolehla saya makan..eheh..

34 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

peah dpt hadiah kek pavlova nie...manis sgttt...

Prettywrite said...

memang manis kak..huhu

Kazman / Sue said...

sedapnyee.... ni buat masa birthday pun menarik ni kan...

ummiarissa said...

akak memang nak cuba buat tapi sibuk sangat...tak kena dengan tekak yana kot...ada orang suka,akak tak cuba lagi...tak leh nak kata..

p/s:hadiah dah pos ke?akak nk kelik pulak sabtu ni..

Lynn said...

As-salam..

Oh k.lynn pun perasan org nama yana ni memang pandai masak..huwa...mesti kembang semangkuk tu..hehe..k.lynn tak pernah makan pavlova nie huhu sian kan..hehe

Kesuma Angsana said...

nk buat sendiri ,, selalu xde masa.. beli jelah dulu nnti kita wat sendir, paling suka kat fruit2 die tu

Sue-Rya Qistina said...

saya x pernah try lagi pavlova ni. dh mcm2 jenis kek skang ni. dulu redvelvet, la ni pavlova plak. tp redvelvet mmg best sgt2!

K.nor said...

SEDAP NAMA NYA JUGA...RASA TAK SAMPaI HATI NAK MKN..YUMMY!

eLL said...

(dah taip dah tapi error)

akak tak suka pavlova sebab dibuat drpd putih telor (meringue) kan? akak suka tambah lipatan lemak jadi akak suka yg padat-padat tu. haha

kakcik said...

Macam makan buih? Ringan sangatlah maknanya tu! :)

eda_ej said...

rajinnye masak.. kalo eda wat mende ni takot jadi mandi buih plak kat dapo.. hehehe..

Citarasa Rinduan said...

mmg sedap..
ayu makan masa pi rumah cik mat gebu.. gathering bersama ben ashaari...

rm 40, mmg sangat sesuai...
rasanya boleh up lagi kot, sbb buahan sangat susah dicari dan mahal

faraherda. razalan said...

Wah! Ini makanan omputih. Heee~

Ujie said...

akak pun tak penah mkn..

nama yana pndai masak eh? yana masak apa?
(gurau je..)

Prettywrite said...

memang menarik..buatla time birthday nt kak :)

Prettywrite said...

buatlah k.ida..nak tengok hasilnya..:)
ya lah tekak orang beza2..

baru pos..:)

Prettywrite said...

wslam..

hahaha k.lin ni kan nak kena ni..hehe..ala yana pun makan 1 slice jer semalam terus taknak..keh3..

Prettywrite said...

hehe betul tu..fruit tu mmg sedap kak..buah segar..

Prettywrite said...

yana tak pernah try lg red velvet tu kak..aduhh sedap ea?nak buat sendiri..entah bila..hihi

Prettywrite said...

hehe..nama dah branded..memang tak sampai hati kak..hehe..cun sangat

Prettywrite said...

hehe samala kita kak..nak yang padat2 jer..haha

Prettywrite said...

ha'ah kakcik macam makan buih..sangat2 ringan..:)

Prettywrite said...

haha cuba buat dulu k.eda nak tahu mandi buih ke tak..hehe..

er yana beli bukan buat..tak reti la..:p

Prettywrite said...

wahh gathering blogger bestnya..mesti cikmat gebu yg buat tu kan..:)

hehe yana tukang beli jer..rasanya 40 murah dah kot..tengok kat blog lain ada yang 45-50 gitu..

Prettywrite said...

eh ni kak fara pok amai2 kan?hehe tukar id ek..

haa..patutla yana tak gemar..yana kulit itam..teehee..

Prettywrite said...

cubala nt kak..sedap tp yna krg suka..

haha pndai masak blog jer..hehehe

Aishah Jahirah said...

xpenah pulak akak makan ni...benda mahal jarang nak beli kecuali org blanje...hihi
perak man n woman ce yana google.rasanya dlm buku sejarah bdk2 sekarang dah ada kot.kot je.hehee

ctk said...

ct pon xpernah makan..prnah dgr je...tp nampak mcm sodap...hehe...


*ct dah antar alamt kt email tu..npe xdpt..huhuhu

[PCL] said...

kalau cakap kek..sy tau, tp pavlova mmg asing sangat...huhu..teringin gak , sedap ea!

Mishter Izwän said...

tak pnah rs pun benda ni. nmpak mcm sedap
harap ade org blnje sy , atau dpt free . :D

wan nurul hezrina said...

tak pernah gak makan..manis??nurul suka tapi rasanya kena kurang dah makan manis2

Rai said...

tak penah try lagi ni.. ada gak teringin..tp org kata manis sgt..seriau jugak..

Mr.Clive said...

suka tgk buah2 tu disusun lawa2 kat atas kek tu...nampak lagi sedap...hehehe

Myra Jay said...

Pavlova ni manis kata orang..
MJ tak penah makan lagi, tapi ada plan nak try buat sendiri ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...