29 July 2012

Pasangan Kahwin Muda

assalamua'laikum..



Pagi tadi baca sinar harian online(fevret) terbaca pasal pasangan pengantin yang kawin muda dekat pahang nu kan..ada pic tapi muka blur..so google la kan..



Rupanya da tsebar luas kat blogs ek..muda sangat lg pengantin 16 n 14y.o..alahai comel sangat dua2nya..then komen macam2 la..orang kita kan prihatin..hehe



Tapi for me,yes nowadays da tak macam zaman dulu..tapi kita siapa nak hukum itu ini atas marriage tu kan..mak ayah dorang maybe lebih tahu yang terbaik untuk anak2nya..bukan ke ini kebih baik dari membiarkan anak2 berdating2 tanpa sbrg ikatan yang sah kan..



So mariiiiiiii..kita doa yang terbaik untuk pasangan muda ini..harap2 even da kawin dorang masih belajar la ya..



Orang kita..kawin cepat salah kawin lambat?lgla salah.kan?.





jariku yang luka terhiris kena kertasssss jer pun!huhu..tajam betul kertas zaman sekarang haha..inikan pula hati manusia luka terhiris dengan kata2 manusia lain kan..lgi la luka parah..heeee..lalala

15 comments:

Hanamiko Sakura said...

macam tu lah org kita... ish ish ish

Pengetua Speaker Sekolah said...

haha..bestnye kalo dpat kawin mude..

suke sngat ayat last tu..makan dalam punye..haha

-gedek! said...

Ooo... 'kawin muda'...

mula2 uncle baca 'kawin dua'


Lalalala

nuruashia said...

kawen muda best ape! ehehhehe..

Iffah Afeefah said...

kertas dasyat

walaupun nipis

Ujie said...

Akak ada tengok youtube dia few days ago..comel je sbb bdk2 lg kan.

Ikut islam takde hal. Family dia lebih tau anak dia layak ke tak kawin awal. kita doakn yg baik2 aje lah.

Ujie said...

Yana..lupe. akak ada sms yana guna nombor sblm ni. akak bgtau psl kiriman yna tu..

New Hope said...

salam,

bagus juga drpd buat rakaman haram 3gp

KLIK tawaran ke IPTA tapi course tak boleh pilih

CaDLyNN said...

aduh..nape jari yna tu..

kawen muda ek..its dependla..masing2 cmne nk plan hidup masing2 kan..

ummiarissa said...

tak salah kawen muda pun...yang salah pasangan muda yang tak kawin2 tu..duk kepit 24 jam...elok ler kawin cepat.....

faraherda. razalan said...

Sy kawen tuo. Hahahahaha. Takdelah tua sgt tp umur dkt 30 baru kawen.

=(

Rai said...

orang tua mereka bertanggungjawab utk make sure mereka faham tanggungjawab masing2..sepupu akak ada 2-3 orang yang kahwin muda.. sayangnya jodoh tak kekal lama.. anak satu da macam2 masalah timbul. akhirnya bercerai. kesian anak. kesian mak bapak.

eLL said...

budak-budak zaman sekarang, ada yg nak kawin muda, ada yg tak nak kawin lagi. mak-bapak budak pun ada yg nak anak dorang kawin cepat dan sebagainya...

*agaknya budak pompuan tu tak pass PMR kot, mak dia kata kalo ko tak pass, aku kawinkan je. Kan? hahahaha, pandai je wat skrip sendiri

Prettywrite said...

Hanamiko Sakura..
dah terbiasa kan..:)


Mirul..
kawen la mirul..hehe..oo ayat sinis tu..heee


Uncle gedek..
ahah baca elok2 k lenkali..:p


Nuruashia..
pun kawin muda ke?:)


Iffah Afeefah..
memang dasyat..;)


K.Ujie..
a'ah memang comel sangat..macam main pondok2 pun ya tengok..hehe..apa2 pun kita doa yang terbaik..

oo yana dapat sms tu..takde dapat lg eyh barang?hurm..takut diorang hilangkan jer..huhu..sebab orang lain dah dapat dah yana pos..


New Hope..
yup..setuju sangat..


Lyn..
kena kertas masa dok buat filing tadi..hoho makan tuan..hik2..

kawin muda ke tua yang penting keharmonian rumahtangga kena pandai jaga..:)



K.Ida..
haaaa..ayat pedas banget tuh..haha setuju sangat k.ida..!



K.Fara..
ok lagi tu..tak tua pun..yang penting bahagia kan..:)



K.Rai..
betul tu..ada gak kawan2 n sedara yang kawin muda ni..tapi ada yang bercerai..harap2 this one tak la..kita doa yang terbaik untuk mereka..


K.Ell..
ahah tak tawla kak..tp yang pasti pengantin pempuan tu comel sangat..heeee..

Izan Ishak said...

perkara yg baik... tak perlulah nak kata lebih2 kan. yg pasti mereka berdua dah halal sbg pasangan suami isteri.

ouchh....sakit tuh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...